maandag 13 september 2010

50 Cent?

12-09-2010
  • Vals geld te Maaseik. Verleden week heeft V.L. uit Lanaken in drie handelszaken (apotheek-bakker-tankstation) te Maaseik valse biljetten van 50 euro uitgegeven. De persoon werd verhoord omtrent de feiten. Verder onderzoek wordt nog gevoerd. Eventuele andere benadeelden kunnen zich melden bij de politie Maasland.
  • Dronken persoon op Kluisstraat te Maaseik om 05.20 uur. B.A. (24j) uit Houthalen. Betrokkene staat letterlijk rechtstaande te slapen. Afgezet aan ouderlijke woning.
  • Diefstal op Kerkplein te Maaseik. Spandoek met reclame opschrift “GROEP SBS verzekeringen” werd van de voorgevel gehaald en meegenomen.
  • Diefstal voertuig?? op Hamontweg te Maaseik. Ter plaatse blijkt voertuig te zijn verdwenen, rondvraag bij takeldiensten blijkt negatief, rondgang in de buurt geen voertuig aan getroffen, de politieploeg neemt de twee betrokkenen mee ten burele voor opstellen van PV. Ten burele krijgen zij telefoon dat voertuig aan de kerk staat in Aldeneik, dit is ongeveer een 500 meter verder als betrokkenen aanwezen. Doch eigenaars zijn zeker van de stalplaats, blijkt dat vrienden met de sleutel het voertuig 500 meter verder hebben gezet om te plagen.
  • Diefstal op O Baan te Dilsen. De twee brandstoftanks van een vrachtwagen zijn zo goed als leeg. 1000 l diesel is verdwenen, beide tanks hebben een afsluitdop met sleutel welke geforceerd is.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 14.20 uur. G.A. (32j) uit Dilsen rijdt over de linker rijstrook waar een voorligger links wilt afdraaien waardoor G.A. zich naar de rechter rijstrook begeeft en hier in aanrijding komt met A.G. uit Dusseldorf (DL).
  • Onverantwoord rijgedrag/Moeilijkheden op de Rijksweg te Dilsen om 21.20 uur. Een getuige meldt een zwalpend voertuig, de ploeg onderschept. Bestuurder betreft T.D. (29j) uit Hasselt. Betrokkene is duidelijk verward. Ademtest negatief. Betrokkene naar ouders gebracht.
  • Schade dieren aan dieren op Rijksweg te Dilsen. Hond van buurman bijt hond van buurvrouw, onderlinge regeling.
13-09-2010

  • Vandalisme op Gruitroderlaan te Maaseik. Koffer van wagen bekrast.
  • Diefstal op Scholtisplein te Maaseik. Een jonge man vraagt aan een mevrouw of zij 2 stukken van 0,50 euro cent kon wisselen voor 1 euro. Zij nam haar portefeuille en keek, dan wees die man in haar portefeuille met de melding dat daar een 1 euro zat. Zij ging daarna naar de koffieschop en wilde betalen en zag dan dat er honderd euro uit haar portefeuille verdwenen was. Kon enkel de beschrijving meegeven dat het ging om een jonge man, donker haar met krullen, bruine huidskleur en die zich verplaatste zich met een donker voertuig.
  • Diefstal uit voertuig op Gruitroderlaan te Maaseik. Rijbewijs en een lichtschakelaar gestolen. Betrokkene is er niet zeker van dat hij het voertuig had gesloten.