woensdag 22 september 2010

Zin in patat? Nee, doe mij maar frieten..

21-09-2010

  • Verkeersongeval vlucht op de Eikerstraat te Maaseik. Voertuig van inwoner werd door onbekende aangereden, deuk in spatbord.
22-09-2010

  • Opzettelijke slagen/vernielingen te Lankaar/Dilsen. Een vijftal allochtone jongeren stappen een café binnen. Ze maken veelvuldig gebruik van het sanitair. Wanneer ze omstreeks 04.00 uur willen afrekenen ontstaat er een discussie over de rekening. De uitbater en een andere klant krijgen enkele klappen. Wanneer de verdachten de zaak verlaten gooien ze nog een raam stuk. Later blijken er eveneens vernielingen aangebracht aan het sanitair. Twee verdachten uit Maasmechelen konden aangehouden worden, verder onderzoek.
  • Diefstal braak op Gallestraat tnv Basisschool. Raam ingegooid met kei. Laptops en camera gestolen. Onderzoek door recherche.

Grensoverschrijdende politionele actie dd. 21/09/2010 van 1300-2100 uur.

Aan de verkeersactie werd door 5 collega's van de Zone Maasland en 2 collega's van het politiekorps Limburg-Noord (NL) deelgenomen. Tevens werd op de Maaseikerweg op Nederlands grondgebied en op Belgisch grondgebied thv de Maasbrug door enkele medewerkers van de Provincie een enquête gehouden inzake mobiliteit, dit met ondersteuning van de BeNe-politiemensen. Er werden tevens 6 onmiddellijke inningen en 3 waarschuwingen uitgeschreven.