woensdag 29 september 2010

Niémand heeft gezwijnd..

28-09-2010

  • Diefstal op Tienstraat te Dilsen. Drie bloempotten van graf vrouw op kerkhof Rotem gestolen.
  • Niet-verzekering op Boslaan te Dilsen. Onderschepping voertuig met duplicaatkentekens. Poolse onderdaan mee ten burele. Vtg getakeld en inbeslagname.
  • Verkeersagressie op Rijksweg te Dilsen. Buschauffeur van De Lijn meldt dat zij op de Rijksweg werd klemgereden door de bestuurder van (vermoedelijk) een VW Golf. Bestuurder is aan de eerstvolgende bushalte tegen de bus beginnen kloppen en stampen. De politieploeg begeleidt de bus. Vermoedelijke bestuurder betreft A.Z. uit Dilsen, verder onderzoek.
  • Aangereden dier op Dilserweg te Maaseik om 20.30 uur. Brandweer laten komen om bloedspoor van ca 50 meter proper te laten maken op de rijbaan. Betrof een aangereden everzwijn.
  • Heterdaad diefstal braak op Bekaertlaan te Dilsen. Omstreeks 23.58 uur melding van bewakers van het terrein dat er manspersonen in het gebouw zijn. Zij zouden metaaldiefstallen aan het plegen zijn. De politie begeeft zich met 2 interventieteams ter plaatse. Ook een ploeg van politie Maasmechelen komt ter plaatse. Samen met de mensen van de bewakingsfirma wordt een rondgang gedaan in de leegstaande gebouwen. De ploeg van Maasmechelen merkt vervolgens een voertuig op aan de achterzijde van de firma. Dit voertuig rijdt tegen zeer hoge snelheid rijrichting Maasmechelen. Na een achtervolging tegen hoge snelheid kan het voertuig door de ploegen te Maasmechelen onderschept worden. De 4 inzittenden van het voertuig worden geboeid overgebracht naar het commissariaat te Maaseik voor verhoor en verder onderzoek. In het voertuig werden zaken aangetroffen die verband houden met metaaldiefstallen. De vier mannen uit Sittard (NL) zijn bekend bij het gerecht, ze worden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Betrokkenen zijn aangehouden.
  • Verkeersagressie op Wolfvijverweg te Maaseik. F.J. uit Maaseik is het slachtoffer geworden van verkeersagressie. De verdachte wordt opgespoord, verder onderzoek.