maandag 3 maart 2014

Duw- en trekspel...

02-03-2014
  • Niet verzekerd voertuig op Venlosesteenweg te Maaseik. Bij controle van de boorddocumenten van het voertuig van B.P. blijkt het verzekeringdocument niet aanwezig te zijn. De schouwing van het voertuig is ook vervallen. Voertuig wordt getakeld.
  • Verkeersongeval op Pannenhuisstraat te Dilsen-Stokkem om 14.29 uur. E.D. is met zijn wagen tegen een muur gereden op privéterrein. Betrokkene werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
  • Opzettelijke slagen/Verkeersagressie op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 16.29 uur. G.H. (80j) uit Roosteren wil voor de rotonde te Elen, waar de rijbaan overgaat van 2 naar 1 rijstrook, nog invoegen. Door de hoge snelheid dient L.E. naar rechts uit te wijken om een aanrijding te voorkomen. Partijen parkeren zich iets verderop en er vallen enkele slagen en schoppen. Alle partijen mee ten burele voor verhoor. Partijen vertonen lichte verwondingen.
  • Verkeersongeval stoffelijk met vlucht op Noteborn te Dilsen-Stokkem. A.M. heeft schade aan de rechterachterzijde van het voertuig. PV opgesteld.
03-03-2014
  • Verkeersongeval stoffelijk op Boslaan om 00.23 uur. D.N. (21j) uit Maaseik rijdt over de Boslaan en maakt links omkeer, waarbij hij in de flank gereden wordt door V.P. (40j) uit Dilsen-Stokkem, welke aan het inhalen was. EAF ingevuld. Voertuigen werden getakeld.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg. S.E. heeft een lichte aanrijding gehad op de parking. Onderlinge regeling.


Controleacties GSM en Gordeldracht
 
In Limburg worden deze maand extra controles uitgevoerd op het dragen van de gordel en telefoneren achter het stuur.

Het is de bedoeling om bestuurders en passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto en bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig.

Deze middag was een reporter van Radio 2 Limburg met 2 leden van onze verkeersdienst mee op een controleactie geweest. Er werden al dadelijk enkele overtredingen vastgesteld.
( http://goo.gl/bhfFgG )