dinsdag 4 maart 2014

Lekker opgesmikkeld!

03-03-2014
  • Diefstal container met ijzer op Kokkelstraat te Maaseik.
  • Gauwdiefstal op Capucienenstraat te Maaseik. Enkele vrouwen (zigeunertype) voeren een wisseltruc uit met valse juwelen zodat ze de echte juwelen kunnen stelen. PV werd opgesteld.
  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik. De winkeldetective heeft een man en vrouw betrapt op diefstal. De winkel neemt de goederen terug. Verdachten mee ten burele voor verdere afhandeling. PV werd opgesteld.
  • Tanken zonder betalen op Siemenslaan te Dilsen-Stokkem. S.D. (62j) gaat het verschuldigde bedrag betalen.
  • Misbruik van vertrouwen op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. K.M. heeft een Engelstalige aan de lijn gehad met onwaarschijnlijk verhaal over virussen en Microsoft. Betrokkene gaat aangifte doen via police-on-web.
  • Verdachte toestand op Stokkemerbaan te Dilsen-Stokkem. In een tuin werden nieuwe verpakkingen van chocolade aangetroffen. De verpakkingen zijn afkomstig van een diefstal. Verder onderzoek volgt.
  • Sluikstorten afvalstoffen op Poelstraat te Dilsen-Stokkem. Enkele PMD zakken werden achtergelaten op de binnenplaats van een appartementsgebouw. De zakken zullen in het afvalhok gezet worden voor ophaling.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 17.58 uur. J.S. (25j) uit Maaseik wil W.A. (30j) uit Dilsen-Stokkem voorbij steken, welke tijdens het inhalen plots uitwijkt. W.A. legt een positieve ademtest af. Het rijbewijs werd 6 uur ingehouden. PV werd opgesteld.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Oude-Kerkstraat 3 te Dilsen-Stokkem. Het voertuig van P.P. werd achteraan beschadigd. Betrokkene komt aangifte doen.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Mulheim te Dilsen-Stokkem om 18.09 uur. Een voertuig is via de afrastering binnen in de tuin van A.P. verzeild geraakt. Geen dronkenschap, geen gekwetsten, takeldienst werd verwittigd.
  • Vuurtje stoken op Bakkershoefstraat te Dilsen-Stokkem om 23.27 uur. Ter plaatse treffen wij onder de brug een kleine vuurhaard aan van drankblikjes en ander afval. Niemand meer aanwezig. Wij laten het vuurtje gecontroleerd uitbranden.
04-03-2014
  • Diefstal op Grotlaan te Dilsen-Stokkem. In de nacht van 3 op 4/03 werd een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen werd door passanten opgemerkt in de berm van de Dilserweg. Deze is tegen een boom geknald en total loss. De eigenaar neemt de aanhangwagen terug mee. PV opgesteld.
  • Verdachte toestand op Maasweg te Maaseik. Enkele manspersonen van Ierse afkomst bieden zich bij H.P. aan voor het reinigen van de inrit. Na het reinigen van de bestrating en inrit vroegen ze een hoger bedrag als afgesproken. Verder onderzoek volgt.

Maatregelen Kloonjestoet

Vandaag zijn ten gevolge van Kloonjendieënsdig - Kloonjestoet in het centrum van Maaseik de volgende verkeersmaatregelen van kracht: vanaf 18u00 tot 22u30 is alle verkeer en het parkeren van voertuigen verboden op het binnenplein van de Markt (van 18u00 tot 24u00), Kleine Kerkstraat, Capucienenstraat en Pelserstraat.

Bijkomend worden een aantal parkeerplaatsen vrijgehouden (van slager Smeets tot juwelier Claessens) van 18u00 tot 22u30, omdat één van de wagens moeilijk de bocht kan maken vanuit de Kleine Kerkstraat via de Eikerstraat richting Markt.