zondag 13 augustus 2017

Parkeren of niet parkeren, dat is nu eenmaal de vraag ...

12-08-2017
  • Parkeren op Prinsenhoflaan te Maaseik. Op locatie geldt een parkeerverbod via een parkeervergunning. Wij treffen 2 voertuigen aan dewelke in overtreding geparkeerd staan. De eigenaar van een van de auto's verplaatst zijn voertuig. Na verplaatsing beschikt men over voldoende ruimte om de verhuiswerkzaamheden uit te voeren. Wij gaan over tot verbaliseren van beide voertuigen.
  • Sturen onder invloed op Breeërweg te Maaseik om 17.27 uur. Een 36-jarige bestuursters legt een positieve ademtest af. Het rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uren.
  • Onverantwoord rijgedrag op Diestersteenweg te Maaseik om 18.22 uur. Het rijbewijs van een 39-jarige bestuurder werd ingetrokken voor 15 dagen. Betrokkene voerde enkele gevaarlijke manoeuvres uit en beging een aantal verkeersovertredingen.
  • Brand van een voertuig op Arnold-Sauwenlaan te Dilsen-Stokkem. Een voertuig vat vuur tijdens het rijden. De brandweer komt ter plaatse en heeft het vuur snel onder controle. Het voertuig werd getakeld.
  • Aanrijding dier op Bekaertlaan te Dilsen-Stokkem. Een 26-jarige bestuurder uit Peer komt in aanrijding met een hond. De hond wordt naar de dierenarts gebracht. Het voertuig vertoont schade aan de bumper. PV wordt opgesteld.
13-08-2017
  • Nachtlawaai machines op Koningin Astridlaan te Maaseik om 5.18 uur. Infrax was werken aan het uitvoeren, daar de straat grotendeels zonder stroom zat.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 5.28 uur. Een 40-jarige bestuurder uit Ham was rechtdoor gereden op het rondpunt van de Rijksweg met de Boslaan en raakte hierbij een verkeersbord. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Het voertuig bleek ook niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven te zijn. Inbeslagname en takeling van het voertuig. PV’s werden opgesteld.
  • Defecte openbare verlichting/Verkeersongeval stoffelijk met vlucht op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Een verlichtingspaal werd aangereden. De paal hangt scheef en kan mogelijks op het wegdek vallen. De permanentiedienst van het Vlaams Verkeerscentrum wordt in kennis gesteld.
  • Parkeren op Maasstraat en Steenkuilstraat. Enkele voertuigen staan hinderlijk geparkeerd voor de opstelling van de rommelmarkt en smokkelmarkt. De eigenaars van de voertuigen werden gecontacteerd en gingen hun voertuig verplaatsen. 

PHISHINGMAILS
Bij onze diensten zijn opnieuw enkele meldingen binnengekomen van personen die een e-mail binnenkregen voor betaling van een achterstallige boete. Het betrof deze keer een zogenaamde achterstallige Nederlandse verkeersboete.
Ga hier zeker niet op in en klik ook op geen enkele link. Dit betreffen phishingmails. U kan ze best onmiddellijk verwijderen.
Meer informatie en tips vindt u op: https://www.safeonweb.be/nl/tips/phishing-herkennen