donderdag 13 december 2018

Vuurwerk? Verknal je toekomst niet!


12-12-2018

  • Loslopende dieren op Kleinbeekstraat te Maaseik om 13.15 uur. Paarden werden in de wei gezet door eigenaar. Hij gaat de weide ook voorzien van stroom.
  • Diefstal voertuig?? op Hepperpoort te Maaseik om 14.50 uur. Ter plaatse treft de politieploeg twee wenende oudere dames. Een 72-jarige vrouw uit Kinrooi zegt haar voertuig achtergelaten te hebben op de gehandicaptenparking om 11.30 uur. Bij terugkomen is de wagen weg. Sleutel nog in haar bezit. Na controle blijkt de wagen op het Kerkplein te staan.
  • Diefstal op Maastrichtersteenweg te Maaseik om 19.00 uur. Tijdens het spreekuur worden er enkele honderden euro gestolen uit de dokterstas.
  • Verdacht persoon op Markt te Maaseik om 22.10 uur. Een man zit in de KBC bank gebruik te maken van de wifi. Wij delen hem mede dat dit niet de bedoeling is en hij verlaat de plaats.

13-12-2018

  • Verkeersongeval vlucht op Kapelhof te Dilsen. R.A. (56j) zijn geparkeerde wagen werd door onbekende aangereden. Schade aan de volledige linkerflank van zijn voertuig.
  • Diefstal fiets op V Eycklaan te Maaseik. Uit de fietsenstalling aan het Cultureel Centrum werd de fiets gestolen.



 
Controle bezit vuurwerk : Ook van toepassing op Nederlanders!!




Toegelaten hoeveelheid netto explosieve massa (PTS) die een consument onder zich mag houden :

Art. 265 van het algemeen reglement der springstoffen KB van 23 september 1958.
Er mag maximum 1 kg PTS (Pyro-technisch SAS) per voertuig en per persoon worden vervoerd !
Bij een koffer worden de verschillende volumes samengeteld. Het teveel aan PTS wordt in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgesteld !