zondag 6 januari 2019

Dweilen met de kraan open?


05-01-2019

  • Vuurwerk/hangjongeren op Raadshof te Maaseik om 23.45 uur. Jongeren laten bommetjes ontploffen, niemand aangetroffen.
  • Verkeersongeval vlucht op de Europalaan te Dilsen om 14.20 uur. Geparkeerde wagen van inwoner uit Maasmechelen werd door onbekende aangereden.
  • Jongerenoverlast op Kantonsweg te Dilsen om 16.45 uur. Vier jongeren zorgen voor overlast. Aanzeggingen gedaan dat ze het rustig moeten houden.
  • Illegale vreemdeling(1) op Noteborn te Dilsen om 21.00 uur. Een 27-jarige Gambiaan zorgt voor problemen in het ziekenhuis. Hij blijkt gekend voor feiten en is illegaal in het land, er werd hem reeds meerdere malen "een bevel het grondgebied te verlaten" betekend. Hij verblijft in een in aanbouw zijnde woning met toestemming van de eigenaar. Contact met dienst vreemdelingenzaken. Herbevestiging “Belgisch grondgebied te verlaten” wordt hem betekend waarna betrokkene op vrije voet wordt gesteld.
  • Aantreffen geseind persoon/Stalking op Maastrichtersteenweg te Maaseik om 22.00 uur. De politieploeg controleert een verdacht voertuig. F.M. uit Berlare dient gehoord te worden voor meerdere feiten, voornamelijk stalking. Arrestatie.

06-01-2019

  • Moeilijkheden met illegale vreemdeling/Bedreigingen(2) op Noteborn te Dilsen om 06.45 uur. In navolging van vorige interventie blijkt dat de woning waar de Gambiaan verbleef nu door de eigenaar ontruimd werd. Hij ontsteekt in woede en dreigt ermee de woning in brand te steken indien hij geen hulp krijgt. Arrestatie en verhoor. Hercontact dienst vreemdelingenzaken. Contact parket.