dinsdag 1 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar! Happy New Year! Bonne Année! Frohes neues Jahr!

31-12-2018

  • Opzettelijke beschadigingen op Lieve Moenssenslaan te Dilsen-Stokkem. Melding van een luide knal en ontploffing van een brievenbus. Tussen het puin vinden wij resten van knalvuurwerk. De zuil en poort die aan de gemetselde brievenbus hingen, zijn volledig vernield. PV wordt opgesteld. 
  • Jongerenproblematiek op Pastoorstraat te Dilsen-Stokkem. Tijdens patrouille kruisen wij enkele jongeren die klein knalvuurwerk afsteken op straat. De personen worden gecontroleerd en geïdentificeerd. Het vuurwerk wordt afgenomen.
  • Moeilijkheden met personen op Bosstraat te Maaseik. Een 10-tal jongeren zijn voetzoekers naar omstaanders aan het gooien. De ploegen voeren allen patrouille uit in de onmiddellijke omgeving en hebben een gesprek met omstaanders in het centrum. Patrouille is negatief.
  • Opzettelijke beschadigingen op Kloosterbempden te Maaseik. Wanneer wij langs rijden over de ring schijnt er iemand met een groene lazer vanop Kloosterbempden in ons dienstvoertuig. Wanneer wij ons dienstvoertuig keren lopen de jongeren weg. Wij doen patrouille in de omgeving. Tijdens patrouille werd ons ook meegedeeld dat er een elektriciteitskastje beschadigd werd door de bommetjes. Later op de avond kunnen wij enkele jongeren identificeren en treffen wij de laserpen aan. 

01-01-2019

  • Verstoring openbare orde/Vechtpartij op Bosstraat te Maaseik om 00.14 uur. Ploegen Maas allen ter plaatse waarna een aantal personen staande kunnen worden gehouden ter identificatie. GAS zal worden opgesteld lastens alle identiteiten. 
  • Moeilijkheden met een persoon op Bosstraat te Maaseik om 01.05 uur. Wij dienen in bijstand te gaan voor een interventie i.v.m. een 10-tal jongeren die voor overlast zorgen tijdens de oudejaarsnacht. Een persoon weigert mee te werken aan een identiteitscontrole en blijft voor overlast zorgen. Wij nemen betrokkene geboeid mee ten burele en sluiten hem op in de doorgangscel voor het verstoren van de openbare orde. 
  • Vechtpartij op Engerhoven te Maaseik om 04.08 uur. Een voertuig staat op de openbare weg, waarbij 2 personen op de achterbank zitten. Beide personen zijn zeer dronken. Er is geen gesprek mee aan te knopen. Het voertuig is geaccidenteerd. De rechter banden zijn kapot en gevleugeld. Het voertuig wordt getakeld. Beide personen worden overgebracht naar het commissariaat en ter ontnuchtering in de doorgangscel geplaatst.