woensdag 6 februari 2019

Opgepast!

05-02-2019

  • Niet-verzekerd voertuig op Bleumerstraat te Maaseik om 23.40 uur. M.D. (44j) kan geen verzekeringsdocument voorleggen voor zijn wagen. Takeling.
  • Verdachte gedragingen/Niet-verzekerd voertuig op Watertorenstraat te Dilsen om 20.20 uur. Tijdens patrouille treft de politieploeg twee naast elkaar geparkeerde voertuigen. De voertuigen staan met de bestuurderszijde naar elkaar toe. Tijdens fouille worden een tiental lege gripzakjes en wat restanten van drugs aangetroffen. Eén voertuig blijkt niet verzekerd. Takeling.
  • Oplichting op Wouterbos te Maaseik. Een bewoonster kreeg telefoontjes van Microsoft om verschillende betalingen te doen ivm problemen met haar computer. Ze is hierop ingegaan. Bank werd ingelicht.

06-02-2019

  • Hinderlijk parkeren op Markt te Maaseik om 06.15 uur. Wagen wordt getakeld wegens hinderlijk voor de wekelijkse markt.



Opgelet voor telefoons van medewerkers van Microsoft!


Men neemt telefonisch contact met je op met de melding dat je computer gehackt wordt.
Men vraagt je om een programma te installeren zodat ze de hackers kunnen opsporen.
Wanneer dat gebeurd is, laten ze je weten hoeveel ‘aanvallen’ er op je computer zitten.
Daarop vragen ze je om over te gaan tot aankoop van een abonnement. Je moet naar je online banking gaan en je site activeren met je digipas.
Daarop wordt het scherm zwart en schrijven ze achter je rug geld over naar een rekening. Dat doen ze herhaaldelijk tot je rekening leeggeplunderd is.
Wat doen wanneer je zo iemand aan de lijn hebt? Gewoon de telefoon zonder meer neerleggen, ze kunnen dat niet weten van die hackers.
Wat doen wanneer je effectief opgelicht bent? Eerst zorgen dat de rekeningen geblokkeerd worden via je bank. 
Daarna klacht indienen bij je lokale politie (in PZ Maasland na een afspraak) en vervolgens een melding maken bij FOD Economie via volgende link:

https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/nl/welkom