woensdag 26 mei 2021

Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.

26-05-2021

  • Verdacht voertuig op Tivoli te Dilsen om 9.50 uur. Voor de tweede dag op rij een verdacht voertuig thv waterski Lanklaar. Controle. Betreft jongeman die ruzie met zijn ouders heeft en de woning verlaten heeft. De raad gegeven een oplossing te zoeken bij familie of kennissen. Ook dat hij zich kan aanmelden bij het OCMW voor hulp/opvang.
  • Corona/Moeilijkheden met personen op Rijksweg te Dilsen om 15.50 uur. Buschauffeur van de lijn heeft 7 tal personen die weigeren hun mondmasker op te zetten en zijn verbaal agressief. Ter plaatse hebben enkelen de plaats reeds verlaten. Een vader, zijn zoon en diens vriend duidelijk gemaakt dat ze zich dienen te gedragen en zich neer dienen te leggen bij de wettelijke bepalingen. Indien dat toch niet mogelijk is adviseren wij hen kordaat om volgende keer geen gebruik te maken van het openbaar vervoer en te voet te gaan. De buschauffeur geeft aan dat het na zo veel maanden welletjes is inzake discussies. De wijze waarop de mensen tegenwoordig doen maakt het werk volgens haar haast onmogelijk. Wij kunnen haar uit eigen ervaring hier volledig gelijk in geven.
  • Hinderlijk geparkeerd voertuig op Markt te Maaseik om 06.00 uur. Verkeerd geparkeerd voertuig getakeld ikv de wekelijkse markt.
  • Verdacht persoon op Scholtisplein te Maaseik om 10.50 uur. Kleuter zou man met pistool gezien hebben. Met drie ploegen alles afgezocht en gescreend, niemand aangetroffen.