woensdag 5 mei 2021

Opgepast voor dierenleed!!

04-05-2021

  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Dilsen om 16.00 uur.  A.A. uit Susteren (NL) wordt betrapt op winkeldiefstal in de Colruyt. De goederen worden onbeschadigd terug genomen. Proces-verbaal wordt opgesteld.
  • Onbekeerde dieren op K Boudewijnlaan te Maaseik om 16.45 uur. 2 pony's op wei bij tuincentrum te Maastrichtersteenweg zijn ontsnapt. Pony's gevangen met eigenaar en weer achter draad gezet zonder incidenten.
  • Stormschade op Kinrooiersteenweg te Maaseik om 19.25 uur. Boom omgewaaid, deze is wel het veld ingewaaid doch door het omwaaien van de boom is het fietspad helemaal stuk.
  • Stormschade op Watering te Dilsen om 16.20 uur. Betreft oude boerderij tegenover aspergeboerderij waarvan het dak half afgewaaid is en dreigt in te storten.
  • Stormschade op Europalaan te Dilsen om 20.25 uur. Omgevallen boom, brandweer ter plaatse.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 21.15 uur. V.M. (58j) slipt met de wagen aan de vertraging door aquaplanning en komt op zijn dak tot stilstand in de tuin van een woning. Niemand gekwetst en geringe schade in de tuin, voertuig is beschadigd. 

05-05-2021

  • Vergiftiging/Dierenbescherming op Molenveld te Dilsen om 14.00 uur. Een bewoner is gisteravond thv Molenveld richting het veerpont én terug gaan wandelen met zijn hond. Het dier begon plots tijdens de wandeling te trillen en kreeg thuis een epileptische aanval. De hond bleek, na te zijn binnengebracht in de dierenkliniek, te zijn vergiftigd dmv rattenvergif. Het dier zal het waarschijnlijk niet gaan halen. De cel dierenwelzijn van de politie Maasland stelde proces-verbaal op en er wordt verder onderzoek gevoerd.  De politie Maasland vraagt dat alle wandelaars en hun huisdieren in de regio aandacht hebben voor het mogelijke gevaar. Indien men verdachte handelingen of situaties vaststelt gelieve dit te melden via 089/569211 of via mail naar PZ.Maasland@police.belgium.eu .