zondag 9 mei 2021

Eerste schooldagsyndroom?

08-05-2021

  • Opzettelijke slagen/vechtpartij op Komweg te Maaseik om 20.55 uur. Aan horecazaak vindt een vechtpartij plaats met meerdere personen. Er is een ruzie ontstaan tussen twee groepen klanten. Ze raken slaags en de uitbaters en personeel komen tussen. Verschillende ploegen komen ter plaatse in de chaos en krijgen met wat moeite de situatie onder controle. 10-tal betrokkenen geïdentificeerd en PV opgesteld.
  • Opzettelijke slagen/vechtpartij op Scholtisplein te Maaseik om 21.30 uur. Een vechtpartij tussen 2 personen waarbij enkele slagen vielen.
  • Moeilijkheden met persoon/corona op Kapelstraat te Dilsen om 12.40 uur. Winkeluitbater meldt discussie met klant over mondmasker. Ter plaatse blijkt klant reeds vertrokken. Persoon is kwaad geworden omdat hij al verschillende malen in de winkel is geweest zonder mondmasker en er was nooit een probleem. Vandaag ineens wel omdat er andere klanten waren.
  • Verkeersongeval op de Veldstraat te Maaseik om 14.00 uur. K.D. (31j) uit Oudsbergen rijdt achteraan in een klein peleton recreatiefietsers te Opoeteren. Ze halen enkele wandelaars in en hij komt in aanrijding B.M. (74j) uit Zonhoven. Zij komt ten val en haar bril gaat stuk. Ze heeft een kleine snap boven het oog door de beschadigde bril en pijn aan haar pols. De ambulance komt ter plaatse voor verzorging. PV opgesteld.
  • Val fietser op Dorpsstraat te Dilsen om 22.20 uur. Een motard merkt een gevallen driewieler fiets ter hoogte van De Post. P.P. (55j) is gevallen en wordt ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 
  • Nachtlawaai op Tugela te Dilsen om 22.45 uur. Enkele jongeren aangetroffen, gaan stoppen met voetballen.

09-05-2021

  • Loslopende hond op Tivoli te Dilsen om 2.20 uur. De politieploeg treft de hond aan op de oever van het kanaal aan de Nijverheidslaan. Heeft een harnas en leiband aan. Eigenaar mogelijk in water? Brandweer en duikteam onderweg. Uiteindelijk aangeboden bij eigenares van de hond. Deze bevestigt dat het haar hond is, was niet eens verbaasd dat hij weg was. De hond heeft blijkbaar continu zijn leiband aan. De brandweer zal de kosten verhalen bij betrokkene.