donderdag 24 april 2008

Kijk uit!!!!!!!!!!!!!!!!! bij het parkeren. bij het indraaien. met de brommer. met de baby. voor de varkens(PIGS). met alcohol....

  • Opzettelijke slagen op B Philipslaan te Maaseik, een inwoner maakt zijn beklag bij een motoragent over het feit dat er constant voertuigen parkeren voor de inrit. Op dat moment parkeert I.A. uit Maaseik zijn voertuig hinderlijk. Betrokkene wordt terechtgewezen. De melder vervolgt intussen zijn weg op de Eikerstraat in de richting van het centrum. Even hierop stopt I.A. bij de melder en slaat deze op zijn gezicht. De dader neemt hierop de vlucht. De melder raakt gewond in het aangezicht.
  • Diefstal op Weg nr As te Maaseik tnv parochiezaal van Dorne. Dit zaaltje wordt door de school gebruikt als eetzaal en turnzaal. De Directeur stelt vast dat de tapkranen, de bierkoeler en twee flessen koolzuurgas zijn verdwenen. Om deze zaken te verwijderen zijn de leidingen doorgeknipt. Er zijn geen sporen van braak aan vensters en deuren.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 13.37 uur, B.J. uit Maaseik wil met zijn VW Touran links de Nieuwstraat inrijden. Keek in achteruitkijkspiegel doch zag niemand aankomen. Bij het indraaien komt hij in aanrijding met bromfiets, bestuurd door C.J. uit Dilsen. C.J licht gekwetst, ging zelf dokter raadplegen. Bij controle bromfiets blijkt deze een snelheid van 75 Km/u te halen, bromfiets getakeld.
  • Kind in noodsituatie op B Henrylaan te Dilsen, een moeder uit Maasmechelen zet haar anderhalf jarige baby in de kinderstoel achter in de wagen. De baby heeft de autosleutels in zijn handjes om te spelen. Wanneer de moeder de deur dichtslaat en voor wil instappen drukt de kleine op de afstandsbediening waardoor de wagen gesloten wordt. De politieploeg slaat met brandhamertje het linker voorvenster in. Voertuig nog niet open te krijgen (veiligheidssysteem), met ijzerdraad contactsleutel gevist, baby vond het goed.
  • Onbeheerde dieren op Molenveld te Dilsen, vijf varkens zijn uitgebroken, de ploeg kan twee varkens terug drijven in de bouwvallige stal. Drie andere varkens blijven zich verstoppen. Binnenkort ergens spek en eieren?
  • Verkeersongeval op de Rotemerlaan te Dilsen om 23.30 uur, B.P. uit Maaseik verliest bij het uitkomen van de bocht de controle over het stuur van zijn Saab. Hij komt in de gracht terecht en raakt hierbij enkele boompjes, een verlichtingspaal en komt uiteindelijk op de flank tot stilstand tegen een boom. De gemeten afstand van de plaats waar de Saab de weg heeft verlaten tot het stil komen tegen een boom is 126 meter (!!). De bestuurder geeft toe ongeveer 120 km/uur gereden te hebben en enkele uren geleden een 6-tal pintjes gedronken te hebben. Hij zegt : "Ik heb zoveel als Flor gedronken". Ademtest is positief. Rijbewijs 15 dagen ingetrokken.