zaterdag 26 april 2008

Rust in Vrede!

  • Diefstal op Weertersteenweg te Maaseik, in de loop van de nacht hebben onbekenden een verlengsnoer van 30 meter gestolen uit een schuur die achter de woning is gelegen. De schuur is niet afgesloten.
  • Diefstal braak op de Maastrichtersteenweg te Maaseik, onbekenden hebben ingebroken. Aan de achterkant van het gebouw is een ruit van de serre ingeslagen. Veel beschadigingen waaronder ingetrapte deuren, afgerukte lavabo, chauffage uit de muur getrokken enz... Er is een motorblok V8 van een motorboot gestolen, alsook een transpalette, een kruiwagen en vijverfolie. Ook hebben de dieven spullen (voornamelijk oud ijzer) klaargezet om op later tijdstip in te laden. Recherche doet sporenonderzoek.
  • Verkeersongeval dodelijke afloop op de Breeerweg te Maaseik om 18.30 uur, Engelse motorrijder T.P. rijdt over Breeërweg van Opitter naar Voorshoven. In de draai rijdt hij tegen een landbouwtrekker met zaaimachine. De motorrijder overlijdt. De politiezone Maasland wenst de nabestaanden en vrienden veel kracht en sterkte voor nu en in de toekomst.
  • Verkeersongeval/agressie op de O Ophoverbaan te Maaseik om 21.00 uur, L.V. uit Kinrooi doet zijn beklag over het hard rijden van een busje. Hij zou nog net aan de kant hebben kunnen springen. Hierbij heeft hij met zijn voet het voertuig van de tegenpartij geraakt.
  • Beschadigingen op de Maastrichtersteenweg te Maaseik, op de parking van een club is er een serieuze discussie gaande tussen Y.K. uit Maasmechelen en B.H. uit Roermond. Volgens Y.K heeft B.H. met zijn auto tegen de zijne gereden bij verlaten van de prive parking achter de club. Onderling geregeld na zeer moeizame bemiddeling. Beiden kunnen het discussieren niet laten en blijven elkaar de huid volschelden.
  • Verkeersongeval op de Kempenstraat te Dilsen om 14.20 uur, betreft dode hoek ongeval met vrachtwagen. Beide partijen kwamen van Dilsen over de Rijksweg. P.A. uit Dilsen rijdt over het fietspad. Vrachtwagen over rechter rijstrook. Ter hoogte van de Kempenstraat draait G.C. uit Maaseik rechts af om naar de grindgroeve te rijden. Snijdt fietser de pas af. Fietser valt tussen de wielen. Vrachtwagenbestuurder ziet dit juist op tijd om nog tijdig te stoppen. P.A. heeft bekkenbreuk opgelopen.
  • Verkeersongeval op de Saalweg te Dilsen om 18.00 uur, Twee voertuigen doen beide een manoeuvre. Rijden beide achteruit tegen elkaar op. EAF.