woensdag 25 juni 2008

Geen vallende sterren maar fietsers !

  • Vandalisme op de Markt te Maaseik. Twee jongeren zijn aan het springen in de planten en struiken gelegen rond het standbeeld van de gebroeders Van Eyck. Zodra ze de politie in de gaten krijgen zetten ze het op een lopen. De vandalen werden onderschept en beiden hadden naar eigen zeggen niets gedaan. Beiden meegenomen ten burele. Met de GSM van één van beiden werd een filmpje opgenomen. Hierop is te zien dat het standbeeld ook werd beklommen. Pv van beschadigingen werd opgesteld.
  • Verkeersongeval op de Bospoort te Maaseik. Autobestuurder wil de rotonde oprijden, een fietster bevindt zich tevens op het fietspad van de rotonde en wordt door het voertuig aangereden. Enkel schade aan de fiets. Geen gekwetsten.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen-Stokkem. Auto rijdend in de richting van Dilsen-Stokkem. Ter hoogte van het kruispunt met de Watermolenstraat heeft hij het groene verkeerslicht, gezien zijn rijrichting. Daar er een vrachtwagen rijdend is op de rechterrijstrook, haalt hij deze links in. Een fietser steekt de Boslaan dwars over ter hoogte van het kruispunt en wordt aangereden. Fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis te Genk.
  • Diefstal fiets uit de fietsenstalling van de Humaniora, Koning Boudewijnplein te Dilsen.
  • Onverantwoord rijgedrag op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Bromfietser rijdt met hoge snelheid, zonder drager te zijn van een valhelm. Betrokkene wordt staande gehouden, maar neemt de vlucht. Na een achtervolging met zwaailicht en sirene kan de overtreder thv Borreshoefstraat worden aangehouden. Bestuurder kan geen documenten voorleggen die bij de bromfiets zouden horen. Bromfiets werd getakeld.