maandag 12 september 2011

Ars gratia artis!

12-09-2011
  • Diefstal braak op Sionstraat te Maaseik. Uit een materiaalcontainer van een firma uit Neerpelt werd werkmateriaal gestolen.
  • Verdacht voertuig/Niet-verzekerd op Egelsbergweg te Maaseik. Een ford fiesta heeft zich vastgereden in de berm, blijkt niet-verzekerd, betreft voertuig van Maaseikenaar, takeling.
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Maaseik. H.B. uit Houthalen blaast P. Rijbewijs ingehouden.
  • Diefstal garage op Hoogbaan te Dilsen. Uit de woning werden de autosleutels gestolen waarna de wagen op de oprit werd ontvreemd.
  • Poging diefstal braak op Hoogbaan te Dilsen. Aanzienlijke schade aan achterdeur door braak, doch daders zijn niet binnengekomen.
  • Poging diefstal braak op Hoogbaan te Dilsen. Schade door braak aan achterdeur. Daders hebben zich geen toegang weten te verschaffen tot de woning. Dader werd door bewoner omstreeks middernacht betrapt en nam de vlucht toen de schrikverlichting aansprong.
Oplichting Maasland :

In Maaseik en omgeving is een Israëlische oplichtersbende aan het werk. Israëlische jongeren gaan van deur tot deur met een map vol doeken (schilderijen) die zij te koop aanbieden voor 150 euro per stuk. De verkopers beschikken niet over de nodige verkoopsmachtiging. De doeken betreffen Chinese replica’s die via internet gekocht kunnen worden voor 4 euro/stuk. Tevens laten zij weten iemand te kennen die de doeken kan inlijsten. Wanneer er interesse is komt ’s anderendaags een andere persoon die lijsten verkoopt à 90 euro/stuk. Er zijn aanwijzingen dat de bende in heel België actief is. Gedupeerden kunnen klacht neerleggen bij de lokale politie Maasland die hieromtrent een onderzoek voert.