vrijdag 30 september 2011

Sleurhutterroristen!

29-09-2011
  • Gaslek op Hamontweg te Maaseik 15.55 uur. Een aannemer heeft tijdens proefboringen de gasleiding geraakt. Lek bevindt zich in de Hamontweg ter hoogte van de Koningin Fabiolalaan. Een veiligheidsperimeter van 100m wordt ingesteld. De K. Fabiolalaan wordt afgesloten en het verkeer omgeleid. Bewoners van enkele woningen binnen de perimeter worden opgevangen in het politiecommissariaat. Infrax herstelt de schade en omstreeks 19.30 uur kon alles weer worden opengesteld. De bewoners konden zich terug naar hun woning begeven. 
  • Sturen onder invloed op Venlosesteenweg te Maaseik om 18.00 uur. M.M. (49j) uit Maaseik blaast P, rijbewijs ingetrokken. 
  • Poging Oplichting op Niesstraat te Maaseik. Een 80-jarige inwoonster werd al voor de derde week op rij gevraagd om haar klinkers te laten reinigen. Het betreft mannen die Duits en Nederlands spreken, zij gaan van deur tot deur, steeds met een andere wagen en andere personen. 
  • Sluikstorten op Kropstraat te Dilsen. Melding dat een oude wagen met een eveneens een oude, versleten caravan gestopt is. De 2 inzittenden hebben vliegensvlug de caravan achterwaarts in een weiland geduwd en zijn in volle vaart vertrokken. Caravan zit vol met afval, ruiten kapot. Er zijn aanwijzingen naar de identiteit van de dader, PV sluikstorten wordt opgesteld.
30-09-2011
  • Diefstal uit voertuig op Kwavenstraat te Dilsen. Afgelopen nacht werd uit de mazouttank van een vrachtwagen enkele honderden liters mazout gestolen.

donderdag 29 september 2011

Tijd is geld!

28-09-2011
  • Gauwdiefstal op Bosstraat te Maaseik. V.J. uit Nigtevecht (NL) wordt door een onbekende aangesproken die de weg vraagt. Achteraf is zijn horloge van 7000 euro verdwenen. 
  • Wapens/munitie onder Maasbrug te Maaseik. Duikers van duikclub Maaseik hebben bij een oefenduik onder de Maasbrug een oud jachtwapen gevonden. Verder onderzoek wordt gevoerd. 
  • Sluikstort op Hoogbaan te Dilsen. In de berm ligt een rode ligstoel en een vuilniszak. 
  • Sluikstort op L Moenssenslaan te Dilsen. In de bosrand liggen een TV en restanten van een Belgacom aansluiting.
29-09-2011
  • Diefstal fiets op K Astridlaan te Maaseik 
  • Diefstal fiets op Spilstraat te Maaseik.

woensdag 28 september 2011

Het werd hem te heet onder de voeten.

27-09-2011
  • Oplichting op Javanastraat te Maaseik. Een Maaseikenaar van allochtone afkomst gebruikt valse jetons voor de carwash. 
  • Verkeersongeval  op de Hoevenstraat te Maaseik om 16.40 uur. Betreft een aanrijding tussen 3 personenwagens. A.H. uit Maaseik ziet niet dat er voor haar 2 voertuigen stil staan. Hierdoor wijkt ze uit en komt in aanrijding met J.P. uit Maaseik en uiteindelijk terecht op de kiezelstrook voor een woning. De kiezelstenen vliegen in het rond en verbrijzelen de ruit van het voertuig van V.J. uit Bree.
28-09-2011
  • Dronken persoon op Maaseikerlaan te Maaseik. Fietser heeft fietspad en rijbaan nodig en gaat richting Corner. De Dilsenaar wordt thuis gebracht waar zijn vrouw zich om hem bekommert. 
  • Diefstal fiets op Spileind te Dilsen. Herenfiets gestolen uit tuinhuis.
  • Brandstichting op Kantonsweg te Dilsen om 03.00 uur. Buurman meldt brand woning. De bewoner is uit raam gesprongen. De politieploeg gaat ter plaatse. Het betreft brand in een woning op de 1ste verdieping. De vlammen slaan uit het raam. De bewoner ligt op de grond. Hij wordt omgeven door buurtbewoners. Betrokkene is nog bij bewustzijn. De bewoner werd met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum te Leuven. Hij is niet in levensgevaar. De onderzoeksrechter werd gevat en verder onderzoek omtrent de juiste omstandigheden wordt gevoerd.

dinsdag 27 september 2011

Een ongeluk komt nooit alleen! Vandaag wel..

26-09-2011
  • Verkeersongeval op de Kempenstraat te Dilsen om 16.50 uur. H.P. (43j) uit Kinrooi rijdt over de Rijksweg komende van Maasmechelen en wil linksaf de Kempenstraat inslaan. Wanneer zij dit doet komt ze in aanrijding met L.M. (39j) uit Dilsen die vanuit Maaseik komt. Bij de aanrijding raakten beide bestuurders alsook twee kinderen licht gewond. Allen naar ziekenhuis. 

maandag 26 september 2011

Confrontatie 14-18!

25-09-2011
  • Verkeersongeval op de Hoogstraat te Maaseik om 12.20 uur. Aanrijding tussen twee partijen, EAF.
  • Diefstal fiets op Hepperstraat te Maaseik.
  • Heterdaad poging diefstal fiets op de A Claesssensweg te Maaseik. Een 14-jarige jongen zag hoe zijn fiets gestolen werd en ging de daders achterna. Dieven zijn ouder dan hem, schat 18-jarigen, weigeren de fiets terug te geven. De politieploeg komt ter plaatse maar ondertussen zijn de daders reeds vertrokken met een scooter. Verder onderzoek.

zondag 25 september 2011

Boom boom boom boom, I want you in my room....

24-09-2011
  • Verkeersongeval vlucht op de Sportlaan te Maaseik om 12.20 uur. L.A. (65j) uit Maaseik parkeerde zijn wagen achter de Lottodome. Een onbekende heeft er een deuk ingereden.
  • Verkeersongeval op de Van Eycklaan te Maaseik om 15.40 uur. A.M. (20j) uit Tilburg (NL) keert op de straat, wijkt eerst uit naar rechts en komt terug de rijbaan op en rijdt dan tegen K.D. (30j) uit Viersen (DL). EAF.
  • Verkeersongeval op de Gruitroderlaan te Maaseik om 16.20 uur. J.W. (64j) uit Plombieres wil rechts op de berm parkeren. B.S. (35j) uit Maaseik merkt dit te laat op. B.S. remt, wijkt uit, raakt J.W. nog en rijdt op een stenen muurtje van de voortuin van een woning.
  • Verkeersongeval op de Weertersteenweg om 21.15 uur. T.T. (19j) uit Lanaken steekt komende uit de Gremelsloweg de Weertersteenweg over zonder voorrang te verlenen aan M.D. (40j) uit Kinrooi. 3 licht gekwetsten.
  • Poging diefstal braak op de Hoogbaan te Dilsen. Er is gerommeld aan de deur van het chirolokaal.    

zaterdag 24 september 2011

Reunie 45-jarigen.

23-09-2011
  • Verkeersongeval op de Weg naar As te Maaseik om 17.00 uur. Aanrijding tussen drie voertuigen. K.R. (45j) uit Meeuwen, R.M. (45j) uit As en V.D. (45j) uit Opglabbeek. EAF.
  • Verkeersongeval op de Siemenslaan te Dilsen om 11.40 uur. S.K. (76j) uit Maasmechelen komt de Bekaertlaan uitgereden en rijdt op het kpt met de Siemenslaan B.Y. (35j) aan dewelke over de Siemenslaan reed.
  • Verkeersagressie op de Boslaan te Dilsen om 18.20 uur. Feiten gebeurd tussen Genk en Dilsen. Bij een inhaalmanoeuvre ziet een Dilsenaar een voertuig achterop aan hoge snelheid naderen. Vervolgens heeft deze bestuurder hem gevolgd tot aan de Siemenslaan. Daar is hij uitgestapt en heeft met zijn voeten en handen gestampt/geslagen tegen de deur bestuurder. Deuk aanwezig. Verdachte is een Maaseikenaar.Verder onderzoek.
24-09-2011
  • Verkeersongeval op de Bergerstraat te Maaseik om 01.00 uur. Tuinmuur omgereden. EAF.

vrijdag 23 september 2011

Ratjetoe...ga weg!

22-09-2011
  • Sluikstorten/milieuhinder op Maastrichtersteenweg te Maaseik. Ter plaatse ziet de politieploeg vanaf de parking van een warenhuis aan de achterkant van de aldaar gelegen huizen ratten lopen. De milieudienst van de stad wordt ingelicht.
23-09-2011
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 06.00 uur. Geen verdere gegevens.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 16.40 uur. Kop-staart aanrijding waarbij D.I. (18j) uit Maasmechelen inrijdt op L.M. (20j) uit Dilsen.

donderdag 22 september 2011

Die maken de kachel aan.

21-09-2011
  • Verkeersongeval op de Knapkoekstraat te Maaseik om 12.30 uur. Aanrijding tussen L.Y. en S.J., EAF.
  • Verkeersongeval op Heppeneert te Maaseik om 14.30 uur. H.N. (18j) uit Dilsen rijdt tegen electriciteitspaal en straatnaambord. Is voor fietsers zonder verlichting moeten uitwijken.
  • Diefstal uit voertuig op Maaseikerlaan te Maaseik. Ruit passagierszijde werd verbrijzeld. De volledige ingebouwde GPS werd uit de auto ontvreemd.
  • Ontploffing/Bijstand brandweer op Hoefkamp te Dilsen. In de veranda, achterzijde woning, staat een houtkachel met watercirculatie die zorgt voor de stuwing van het warm water doorheen de radiatoren in de woning. De kachel werd vandaag voor de eerste keer aangemaakt. Ergens is het fout gelopen waardoor door oververhitting (stomend water) de kachel ontploft is. Een ravage van het kan niet meer in de veranda. Vensters van de woning en van de veranda zijn weggeblazen, deel van het dak, buitengevel aan de zijkant van de woning staat bol naar buiten en een gat in de achtergevel.
22-09-2011
  • Diefstal fiets op Brugstraat te Maaseik.
  • Verboden wapens op St Jansberg te Maaseik. Thv " het kapelleke " wordt een Nederlands voertuig met 3 inzittenden/hangjongeren gecontroleerd. L.J. (19j) uit Bugnum (NL) is in het bezit van een verboden dolkmes.

Infobrief : Opgefokte Bromfiets - Mogelijkheid tot preventieve meting.


Gerechtelijk arrondissement
TONGEREN
Politie MAASLAND
Maastrichtersteenweg 21
 3680 Maaseik
Tel. : 0032.89/56.92.11

INFOBRIEF

OPGEFOKTE BROMFIETS



Bromfietsen doen de harten van heel wat jongeren sneller slaan. Maar een bromfiets brengt ook een grote verantwoordelijkheid mee en de wetgeving is best streng.

Een bromfiets klasse A mag maximaal 25 km/u kunnen rijden. Een bromfiets klasse B mag maximaal 45 km/u kunnen rijden. Het gaat dus om de snelheid die je kan rijden. Het gaat niet noodzakelijk om de snelheid die je op dat moment effectief rijdt. Als je trager rijdt dan toegelaten, maar door een meting blijkt dat je sneller kan rijden, dan ben je strafbaar.
De wet beschouwt bromfietsen die te snel kunnen rijden als motorfietsen. Daaruit volgt dat ze de wet overtreden op meerdere, ernstige vlakken: niet meer verzekerd, meestal geen geschikt rijbewijs, geen inschrijving, technisch niet in orde… Dit alles kan bij ongeval heel ernstige financiële gevolgen hebben voor de bromfietsbestuurder en zijn familie. We zwijgen nog van het verdriet bij een zwaar ongeval door ernstige kwetsuren of erger…

De politie kan de snelheid van een bromfiets meten op basis van een snelheidsradar of met een speciaal toestel genaamd curvometer, waarbij een speciale procedure wettelijk bepaald werd.

Iedere bromfiets wordt eerst onbelast gemeten.
Wordt een snelheid gemeten van minder dan 40 km/u, dan wordt de gemeten snelheid verminderd met een correctie van 10 km/u. Het resultaat daarvan levert de gecorrigeerde snelheid op.
Een voorbeeld. Een bromfiets haalt onbelast 35 km/u. Verminderd met 10 km/u levert dit een snelheid op van 25 km/u. deze bromfiets in orde.
Een ander voorbeeld. Een bromfiets haalt onbelast 38 km/u, min 10 km/u, dat geeft dus een snelheid van 28 km/u. Een bromfiets klasse B is in dit geval in orde. Een bromfiets klasse A is strafbaar.

Als er een snelheid gemeten wordt van meer dan 40 km/u, dan moet er bijkomend een belaste meting uitgevoerd worden. De berijder (of een politieman) neemt plaats op de bromfiets tijdens de meting. Het resultaat van de belaste meting wordt verminderd met een correctie van 8 km/u en zo wordt de gecorrigeerde snelheid bekomen.
Een voorbeeld. Een bromfiets haalt onbelast 54 km/u. Er wordt bijkomend een belaste meting gedaan met als resultaat 52 km/u. Verminderd met 8 km/u levert dit een gecorrigeerde snelheid op van 44 km/u. Een bromfiets klasse A is in overtreding. Een bromfiets klasse B is in dit geval in orde.
Een ander voorbeeld. Een bromfiets haalt bij belaste meting 58 km/u. Verminderd met 8 km/u levert dit een gecorrigeerde snelheid op van 50 km/u. Dat is meer dan 45 km/u. De bromfiets in overtreding.

Bromfietsen die te snel kunnen rijden worden door de politie op bevel van het Openbaar Ministerie te Tongeren voor de duur van 30 dagen ingehouden, getakeld en gestald op kosten van de overtreder. Na die 30 dagen haalt de overtreder bij de politie een proces-verbaal van waarschuwing en krijgt de toestemming zijn bromfiets binnen 14 dagen te laten herstellen. De opdrijfstukken moeten weggenomen en vervangen. Een erkende handelaar stelt de bromfiets af op zijn wettelijke snelheid. De politie moet hiervan een afstellingattest krijgen en wij moeten de bromfiets opnieuw meten met de curvometer. Als de bromfiets in orde is, mag hij terug op de weg gebruikt worden. Het afhalen en voorvoeren ter controle moeten gebeuren met/op een aanhangwagen,busje…. De rechterlijke instanties bepalen of er nog een andere straf/boete volgt.  Vluchten, zich misdragen tijdens de controle of vroeger al hiervoor in de fout gegaan zijn, kan de strafmaat opvoeren.

WAARSCHUWING: Buitenlandse bromfietsen worden op dezelfde wijze behandeld. In hun land van herkomst kunnen de regels en meetmethoden anders zijn, maar de Belgische wet telt zonder discussie!

Wie twijfelt of zijn bromfiets aan de Belgisch normen voldoet kan een afspraak met ons maken voor een vrijblijvende preventieve meting. Bromfietsen kunnen echter naderhand makkelijk opgevoerd worden en vaak verandert de snelheid van een bromfiets door gebruik vanzelf. De preventieve meting is dan ook geen garantie voor de toekomst. Indien U twijfelt of Uw bromfiets al dan niet te snel gaat, kunt U steeds een afspraak voor een preventieve meting (089569211).

Zich verplaatsen met een opgedreven bromfiets gebeurt steeds op eigen verantwoordelijkheid.
Er zullen acties volgen.

woensdag 21 september 2011

Hij werd geschoren!

21-09-2011
  • Diefstal uit voertuig op Kasteelstraat te Maaseik. Achterruit van een bestelwagen werd ingeslagen, heggescharen en een bladzuiger gestolen.
  • Vuurtje stoken op Hepperstraat te Maaseik. Een bewoner had een hoop takken opgestookt, laten doven + medegedeeld dat stoken van hout verboden is zo dicht bij woningen.
  • Diefstal op Pastoorstraat te Dilsen. Diefstal van een reclamebord van kapperszaak.


Verkeersactie 19/09/11 van 13.00-21.00 uur.  

Er werden 65 voertuigen en 23 personen gecontroleerd :
1882 gecontroleerde voertuigen op snelheid waarvan 101 in overtreding .
8 PVW's technische eisen.
1 PVW rijbewijs.
6 OI rijgedrag/snelheid.
3 OI gsm.
1 PV rijbewijs.
1 PV lading.

PV = Proces-verbaal, PVW = Proces-verbaal van waarschuwing, OI = Onmiddellijke inning

dinsdag 20 september 2011

Weeral zonder woorden..

19-09-2011
  • Poging Moord op Rijksweg te Dilsen. Op 19 september 2011 omstreeks 21.00 uur wordt de politie opgeroepen inzake een gewonde man op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Ter plaatse blijkt dat een 52-jarige man werd neergestoken door zijn 22-jarige neefje. De zwaar gewonde man heeft zich nog naar zijn ernaast wonende moeder kunnen begeven die de hulpdiensten verwittigde. De verdachte biedt zich even later aan op het politiebureel en wordt gearresteerd. Het gerechtelijk labo verricht het sporenonderzoek terwijl het parket ter plaatse afstapt. Het slachtoffer wordt met verschillende messteken naar het ziekenhuis te Genk gevoerd doch verkeert niet meer in levensgevaar. De aanleiding zou een familiale kwestie zijn doch verder onderzoek dient dit te bevestigen. De dader werd verhoord en op 20 september 2011 voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding beval.
  • Diefstal braak op K Astridlaan te Maaseik. Uit een woning werden kasbons en verzameling oude munten gestolen. De politie voert verder onderzoek.

maandag 19 september 2011

47 CC....... Cognac?

19-09-2011
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen. C.C. (47j) uit Maasmechelen blaast "P", rijbewijs ingehouden.

zondag 18 september 2011

Die zijn binnen.

17-09-2011
  • Diefstal braak op Venlosesteenweg te Maaseik. De draad van de omheining werd doorgeknipt, enkele buitenboordmotoren werden gestolen.
  • Verkeersongeval op Kloosterbempden te Maaseik om 17.15 uur. In de ondergrondse parkeergarage werd het geparkeerde voertuig van T.Y. aangereden door V.C. uit Maaseik.
  • Niet-verzekerd voertuig op Rijksweg te Dilsen. J.V. (25j) uit Dilsen rijdt niet verzekerd. Takeling.
  • Diefstal fiets op Stationsstraat te Dilsen.

zaterdag 17 september 2011

Zonder woorden.

16-09-2011
  • Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 12.00 uur. Aanrijding tussen twee wagens, EAF. 
  • Poging Moord op Voorshoventerweg te Maaseik om 14.10 uur. Een 74-jarige man uit Maaseik heeft zijn 72-jarige ex-vrouw na een woordenwisseling met benzine overgoten en in brand gestoken. Het slachtoffer werd per Heli naar het brandwondencentrum overgebracht, de verdachte werd aangehouden en op zaterdag voorgeleid. Verder onderzoek wordt gevoerd.
  • Verkeersongeval vlucht op de K Albertlaan te Maaseik om 17.00 uur. Geparkeerde wagen van G.L. (43j) uit Bree werd aangereden door een Smart die de vlucht nam, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval vlucht op de Groenstraat te Dilsen om 13.00 uur. Geparkeerde wagen van A.M. (22j) uit Dilsen werd door onbekende aangereden.
  • Verkeersongeval op de Kantonsweg te Dilsen om 20.00 uur. M.M. (18j) uit Maasmechelen is met zijn wagen langs de rijbaan in gaten terecht gekomen waardoor de velgen beschadigd zijn.
  • Diefstal fiets op Tienkampstraat te Dilsen.
  • Verkeersongeval op de Allemansweg te Dilsen om 21.00 uur. Een motorijder is gevallen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met een sleutelbeenbreuk.
17-09-2011
  • Verkeersongeval op de Sportlaan te Dilsen om 03.00 uur. N.E. (42j) uit Dilsen rijdt met zijn wagen tegen een geparkeerde wagen en komt vervolgens tot stilstand onder/tegen een geparkeerde autobus. Wanneer een getuige merkt dat de wagen begint te branden haalt hij de chauffeur uit de wagen. Even later staan de bus en de wagen in lichterlaaie. De brandweer komt ter plaatse doch beide voertuigen branden volledig uit. De bestuurder werd licht gewond. 

vrijdag 16 september 2011

Poging moord te Neeroeteren

.
Op 16 september omstreeks 14u15 werd de politiezone Maasland in kennis gesteld dat op de Voorshoventerweg te Neeroeteren een dame, op straat, overgoten werd met benzine en in brand gestoken. Het slachtoffer werd in kritieke toestand met een medische helikopter overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Het slachtoffer betreft een 72 jarige vrouw welke iets verder woonachtig is. De man verdacht van de feiten betreft haar 75 jarige echtgenoot, eveneens uit Neeroeteren, van wie zij feitelijk gescheiden leeft. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens poging moord. In de loop van de avond is er een afstapping gebeurd. Ter plaatse werd overgegaan tot een reconstructie van de feiten. De vermoedelijke dader werd van zijn vrijheid beroofd en wordt op 17 september voorgeleid bij de onderzoeksrechter met het oog op het verlenen van een aanhoudingsmandaat. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek.

Lost!

15-09-2011
  • Verdacht voertuig/Oplichting op Roosterbergstraat te Maaseik. Personen bieden zich aan om de oprit te reinigen of asfalteren. Drie personen zijn op de oprit bij de bewoner. Deze deelt ons mede dat betrokkenen moeilijk te overtuigen waren dat hij niet op hun voorstel wilde ingaan. Alle drie de personen zijn niet gekend. Personen en voertuig gefouilleerd. Ze waren in de namiddag al in de straat geweest op verschillende adressen. 
  • Drugs/Sturen onder invloed op Diestersteenweg te Maaseik. B.Y. (23j) uit Maasmechelen komt aangereden en komt maar ternauwernood tot stilstand wanneer de ploeg hem wil controleren. In de wagen hangt weedgeur. Er wordt weed en een joint gevonden. De bestuurder legt een positieve speekseltest af. Hij kan geen rijbewijs voorleggen.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 13.00 uur.  D.J. (30j) uit Herent staat op parkeerstrook rijrichting Genk en wordt aangereden door de bestelbus van T.F. uit Leuven dewelke naar rechts is uitgeweken. EAF.
  • Verkeersongeval op de Vrietselstraat te Dilsen om 20.10 uur. V.N. (40j) uit Lanaken en M.P. (21j) uit Dilsen, EAF.
  • Onverantwoord rijgedrag op Rijksweg te Dilsen om 22.00 uur. V.R. (28j) rijdt tegen meer dan 130 km/u, rijbewijs ingetrokken.  
16-09-2011
  • Verdachte personen op Rijksweg te Dilsen om 02.00 uur. Melder zegt dat drie man voor zijn voertuig insprongen, volgens hem ontsnapte gevangenen. Ter plaatse. Betreft leerling soldaten die in de buurt van Rotem gedropt zijn (47 man!), enkel gekleed in een overall en hun gezicht met verf besmeurd. Zij hebben de opdracht om tegen de middag in TIELEN aan te komen op eigen houtje.

donderdag 15 september 2011

Boren?

15-09-2011
  • Diefstal uit voertuig op Roosterbergstraat te Maaseik. Hilti materiaal uit camionette verdwenen.

woensdag 14 september 2011

Was waarschijnlijk gestopt met roken...

13-09-2011
  • Pieletutteman Heterdaad op Kasteeldreef te Dilsen om 16.30 uur. Een 20-jarige jongen uit Dilsen werd aangehouden door de recherche en interventiedienst van de politie Maasland. Dit was het resultaat van meerdere gerichte controles, patrouilles en de hulp van getuigen. De jongeman bekende meerdere feiten gepleegd te hebben de laatste maanden in het Maasland. De jongeman dient zich te laten behandelen voor zijn afwijking. De controles terzake zullen nog enige tijd uitgevoerd worden.
14-09-2011
  • Winkeldiefstal op Hoogbaan te Dilsen. Een 74-jarige man werd betrapt op het stelen van enkele stukken chocolade. Enkele jaren eerder had hij al eens tabak gestolen.
  • Voertuig in water op Vissersstraat te Dilsen. Een bestuurder is vergeten de handrem op te trekken en zijn wagen is in het water beland. Brandweer is ter plaatse met 1 duiker. Voertuig op het droge.
  • Verkeersongeval op de Pater Sangersbrug te Maaseik om 12.10 uur. Betreft een kop-staart aanrijding tussen drie personenauto's. V.M. (43j) uit Geleen (NL) rijdt met haar voertuig op de Maasbrug in de richting van Nederland, wanneer zij plots moet remmen voor een overstekende scooter. C.H. (70j) uit Buchten (NL) en H.J. uit Brechten (NL) rijden er vervolgens achterop. EAF.

dinsdag 13 september 2011

Hij had geen been om op te staan..

12-09-2011
  • Verkeersongeval op de Bospoort te Maaseik om 17.30 uur. V.C. (12j) uit Maaseik is op de rotonde aangereden door het voertuig van F.B. (46j) uit Maaseik komende uit de Koningin Astridlaan. De fietster is ongedeerd, fiets beschadigd, EAF.
  • Verkeersongeval op de Kriekelsheuvelstraat te Maaseik om 19.00 uur. M.E. (58j) uit Maaseik staat stil op het einde van de Kriekelsheuvelstraat aan het kruispunt met de Weertersteenweg. Ze stond correct voorgesorteerd om af te draaien wanneer een tractor met aanhangwagen afdraait. Deze kan door zijn omvang de bocht niet degelijk nemen en raakt het linkervoorwiel en linkerspiegel. EAF.
  • Poging diefstal braak heterdaad op Bleumerstraat te Maaseik om 22.30 uur. Verdachte O.H (29j) uit Maaseik trapt het raam van de deur van een winkel stuk. Hierbij loopt hij ernstige verwondingen op aan zijn rechteronderbeen. Verdachte neemt de vlucht, maar kan door de kwetsuren niet echt uit de voeten. De politieploeg kan hem vatten op de Sionstraat. Betrokkene verklaart in eerste instantie dat hij is neergeschoten. Overgebracht naar ziekenhuis.Verder onderzoek.
  • Onverantwoord rijgedrag/drugs/verboden wapen/Verkeersongeval op de Schoolstraat te Dilsen om 19.40 uur. Onze diensten worden ingelicht dat een grijze wagen roekeloos over de Rijksweg rijdt richting Maaseik. De politieploegen treffen het voertuig in eerste instantie niet aan. Even later een melding van een verkeersongeval op de Schoolstraat. Hier treft de ploeg het voorvernoemde voertuig in panne aan. Een wiel is volledig stuk en er lekt olie uit het motorblok. Bestuurder D.M. (24j) uit Dilsen had het voertuig geleend van een vriend. Er wordt een verboden wapen en verdovende middelen aangetroffen in de kledij van de bestuurder.
13-09-2011
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 08.00 uur. G.S. (22j) uit Maaseik komt in aanrijding met H.I. (40j) uit Maaseik. EAF.

maandag 12 september 2011

Ars gratia artis!

12-09-2011
  • Diefstal braak op Sionstraat te Maaseik. Uit een materiaalcontainer van een firma uit Neerpelt werd werkmateriaal gestolen.
  • Verdacht voertuig/Niet-verzekerd op Egelsbergweg te Maaseik. Een ford fiesta heeft zich vastgereden in de berm, blijkt niet-verzekerd, betreft voertuig van Maaseikenaar, takeling.
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Maaseik. H.B. uit Houthalen blaast P. Rijbewijs ingehouden.
  • Diefstal garage op Hoogbaan te Dilsen. Uit de woning werden de autosleutels gestolen waarna de wagen op de oprit werd ontvreemd.
  • Poging diefstal braak op Hoogbaan te Dilsen. Aanzienlijke schade aan achterdeur door braak, doch daders zijn niet binnengekomen.
  • Poging diefstal braak op Hoogbaan te Dilsen. Schade door braak aan achterdeur. Daders hebben zich geen toegang weten te verschaffen tot de woning. Dader werd door bewoner omstreeks middernacht betrapt en nam de vlucht toen de schrikverlichting aansprong.
Oplichting Maasland :

In Maaseik en omgeving is een Israëlische oplichtersbende aan het werk. Israëlische jongeren gaan van deur tot deur met een map vol doeken (schilderijen) die zij te koop aanbieden voor 150 euro per stuk. De verkopers beschikken niet over de nodige verkoopsmachtiging. De doeken betreffen Chinese replica’s die via internet gekocht kunnen worden voor 4 euro/stuk. Tevens laten zij weten iemand te kennen die de doeken kan inlijsten. Wanneer er interesse is komt ’s anderendaags een andere persoon die lijsten verkoopt à 90 euro/stuk. Er zijn aanwijzingen dat de bende in heel België actief is. Gedupeerden kunnen klacht neerleggen bij de lokale politie Maasland die hieromtrent een onderzoek voert.

zondag 11 september 2011

Niet Slim!

10-09-2011
  • Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 13.45 uur. V.M. (66j) uit Maaseik rijdt tegen de geparkeerde wagen van W.E., EAF.
  • Aantreffen geseind persoon/drugs. Tijdens Slimactie(zie ook hieronder) wordt een wagen gecontroleerd. Er worden drugs en een wapen aangetroffen. De bestuurder is bovendien in overtreding met zijn voorlopig rijbewijs. De passagier Z.R. uit Maaseik schendt zijn voorwaarden van de voorlopige invrijheidsstelling en wordt overgebracht naar de gevangenis te Hasselt.
11-09-2011
  • Sturen onder invloed op Weertersteenweg te Maaseik. S.J. (26j) blaast P, rijbewijs ingetrokken.
  • Aanstalten sturen onder invloed op Hoogstraat te Maaseik. K.K. (20j) uit Maaseik blaast P, rijbewijs ingehouden.
  • Sturen onder invloed. M.M. (47j) blaast P, rijbewijs ingehouden.
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Maaseik. V.E. (50j) uit Lanaken blaast P, rijbewijs ingetrokken.
  • Diefstal braak op Rijksweg te Dilsen. Binnen via ingestampte deur, alles doorzocht doch niet geweten of iets weg is. Verder onderzoek.
 

    zaterdag 10 september 2011

    Onder een hoedje gevangen?

    09-09-2011
    • Diefstal fiets op Europalaan te Dilsen.
    • Loslopend paard(je) op O Kerkweg te Maaseik. Een buurtbewoner heeft een Shetland pony gevangen in de omgeving van de Tösch, hondenvanger heeft hem opgehaald, niet geweten wie de eigenaar is. De eigenaar kan zich aanbieden op het politiebureel.

    vrijdag 9 september 2011

    Een trage achtervolging...

    08-09-2011
    • Opgefokte bromfiets op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 12.35 uur. Bij het volgen van een bromfiets bleek deze voor zijn klasse te snel te rijden. De snelheid van de bromfiets werd gemeten. De bromfiets werd getakeld en een PV werd opgesteld.
    • Verkeersongeval lichamelijk letsel op de Watermolenstraat te Dilsen-Stokkem om 15.30 uur. F.P. kwam in aanrijding met S.R. die op dat moment de oprit verliet. PV werd opgesteld.
    • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik om 18.58 uur. Aanrijding tussen twee voertuigen. Het aanrijdingsformulier was reeds ingevuld toen wij ter plaatse aankwamen.
    • Verkeersongeval op de Haagstraat te Dilsen-Stokkem om 20.04 uur. Tijdens interventiepatrouille zien we twee geaccidenteerde voertuigen staan op de Haagstraat. De twee bestuurders waren bezig met het invullen van het Europees aanrijdingsformulier. Wij controleren de nodige documenten. Alles blijkt in orde te zijn.
    • Diefstal van een fiets op de Europalaan te Dilsen-Stokkem om 22.50 uur. A.E. (46j) haar fiets is gestolen. Ze komt later naar het commissariaat om aangifte te doen.

    donderdag 8 september 2011

    De bestuurder pikt en zet af en is tóch het slachtoffer!

    07-09-2011
    • Vuurtje stoken te Ven te Maaseik. Een inwoner is aan het stoken, ondermeer plastiek. Pv opgesteld.
    • Dronken persoon/sturen onder invloed op Weertersteenweg te Maaseik om 21.10 uur. G.P. (36j) uit Kinrooi is onder invloed.
    08-09-2011
    • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen om 02.15 uur. C.D. (38j) uit Maaseik blaast “P”, rijbewijs ingehouden.
    • Diefstal op Verloren Kost te Maaseik om 02.15 uur. Een bestuurder pikt een lifter op te Genk en zet hem af aan de Verloren Kost. Later merkt hij dat de lifter zijn GSM en bankkaarten gestolen heeft.

    woensdag 7 september 2011

    Dat kost Ping Ping!

    06-09-2011
    • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 17.10 uur. S.N. (18j) uit Dilsen rijdt met zijn wagen over het linkerrijvak. Thv de Koppelstraat dient hij naar rechts uit te wijken omdat er voor hem een andere wagen stilstaat. Hij bemerkt te laat de op het rechterrijvak rijdende D.S.(38j) uit Genk op. EAF.
    07-09-2011
    • Diefstal uit voertuig op Rijksweg te Dilsen. Uit een wagen werd een identiteitskaart en kleingeld gestolen.
    • Diefstal op Rijksweg te Dilsen. Uit een achtertuin werden 3 tuinstoelen gestolen.
    • Diefstal op Europalaan. Op school werd een GSM blackberry gestolen.
    • Hindernis op rijbaan op Breeërweg te Maaseik om 02.30 uur. Boom omgewaaid dwars op de rijbaan, één voertuig tegen boom aangereden.

    dinsdag 6 september 2011

    De twee honden waren als kat en hond?

    05-09-2011
    • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik. K.D. (16j) uit Heerlen (NL) heeft in de Colruyt een hoofdtelefoon gestolen.
    • Schade door dieren aan dieren op Kempenstraat te Dilsen. Tijdens wandeling is de hond van een inwoonster aangevallen door de hond van een andere inwoner. Onderlinge regeling.

    maandag 5 september 2011

    Sollicitatiegesprek?

    04-09-2011
    • Diefstal op Goyenspad te Maaseik. Uit vrachtwagen werd mazout gestolen.
    • Heterdaad poging diefstal braak op Bekaertlaan te Dilsen. Een bewaker meldt mogelijke diefstal aan de Bekaert. Aldaar treffen de politieploegen een voertuig aan. De bestuurder uit Maasmechelen, die in het voertuig zit, kan geen zinnige verklaring geven waarom hij daar is. Betrokkene is ook gekend bij de politiediensten. Het voertuig heeft geen geldige keuring en geen geldig verzekeringsbewijs. Takeling voertuig.
    • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 16.20 uur. S.J. (48j) verlaat met z’n busje de parking en wil rechtsomkeer maken op de Rijksweg. S.A. (32j) rijdt over de Rijksweg richting Maasmechelen. Zij rijdt het busje aan in de linkerflank.
    • Verkeersongeval vlucht op de Vlessersweg te Dilsen om 21.50 uur. Onbekende partij rijdt tegen geparkeerd voertuig. Een deel van de zijspiegel werd aangetroffen. Verder onderzoek.
    05-09-2011
    • Poging diefstal uit voertuig op de Maasweg te Maaseik. Ruit ingeslagen van voertuig, alarm ging af, verdachten nemen de vlucht.

    zondag 4 september 2011

    Ze hebben nu al te veel energie..

    03-09-2011
    • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 18.30 uur. O.E. (63j) uit Dilsen rijdt over de K. Boudewijnlaan in de richting van Siemkensheuvel. Ze was zinnens richting Dilsen-Stokkem te rijden. Aan het kruispunt Siemkensheuvel wordt het rode licht genegeerd en komt ze in aanrijding met I.M. (44j) uit Maasmechelen. EAF.
    • Pieletutteman op Kasteeldreef te Dilsen om 13.45 uur. Meldster passeert wanneer er een man staat te plassen en als de groep voorbij komt draait hij zich om en doet hij obscene gebaren. Hij staat bij een witte auto, nummerplaat niet gekend.
    • Opzettelijke slagen op Gallestraat te Dilsen. In het Getske. Een achttienjarige krijgt enkele slagen van twee jongeren. Oogkas gebroken, verder onderzoek naar daders.
    04-09-2011
    • Onverantwoord rijgedrag op Boslaan. Een 24-jarige Dilsenaar rijdt meer dan 130 Km/u, rijbewijs ingetrokken.
    • Niet-verzekerd voertuig op Europalaan te Dilsen. Ford Fiesta is niet-verzekerd, takeling.
    • Vandalisme op Bosstraat te maaseik om 02.20 uur. Melding dat 4 jonge gasten aan de Bospoort een fiets hebben vernield. De politieploeg kan ze onderscheppen. Betreft 4 jonge Polen. Ze bekennen de feiten. Ze zijn in Belgie voor het plaatsen van zonnepanelen.

    zaterdag 3 september 2011

    Gat in velg?

    02-09-2011
    • Verkeersongeval vlucht op de O Kerkstraat te Dilsen om 15.00 uur. L.M. (82j) fietste op het fietspad. Werd ingehaald door een andere fietser dewelke hem heeft geraakt. De bejaarde man verloor hierbij het evenwicht en is gevallen. Hij is lichtgekwetst. De andere fietser is verder gereden zonder te stoppen.
    • Verkeersongeval op de Siemenslaan te Dilsen om 19.30 uur. Q.K. (24j) rijdt tijdens een inhaalmaneuver door een gat in de weg. Hij heeft hierdoor schade opgelopen aan een velg.
    03-09-2011
    • Poging Heterdaad diefstal voertuig op K Fabiolalaan te Maaseik. Een getuige verklaart dat hij enkele personen aan een geparkeerde Nederlandse wagen heeft zien prutsen waardoor het alarm afging. Ter plaatse, ruit van wagen ingeslagen. Eigenaar kon niet bereikt worden, voertuig werd getakeld. Verder onderzoek.

    vrijdag 2 september 2011

    Babyboem..

    01-09-2011
    • Verkeersongeval op de K Astridlaan te Maaseik om 17.20 uur. M.S. (10j) uit Maaseik fietst langs haar zus op het fietspad. Wanneer een bus langsrijdt, wijkt ze iets uit naar haar zus waardoor de 2 sturen in elkaar haken en ze ten val komt. Geen gekwetsten.
    • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 17.50 uur. B.W. (70j) uit Baexem (NL) staat op de parkeerstrook en rijdt de Maastrichtersteenweg op. J.J. (54j) rijdt richting Dilsen en wordt door het maneuver gehinderd. Hij verliest de controle over het stuur en rijdt tegen een telefoonkast aan.
    • Diefstal fiets op Eindestraat te Dilsen.
    • Pieletutteman op Europalaan te Dilsen. Inwoonster meldt dat haar 12-jarig zoontje rond 18.00 uur aan het spelen was langs het kanaal te Dilsen aan de bunker toen er plots een naakte man met een bivakmuts voor hem insprong en rare bewegingen maakte.
    02-09-2011
    • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 11.40 uur. De vrachtwagen, bestuurd door B.K (36j) uit Schaarbeek, rijdt over de Rijksweg. De Porsche, bestuurd door D.U. (40j) uit Maaseik wil linksin slaan. Het voertuig Porsche wordt hierbij in de zijflank aangereden door de vrachtwagen. De bestuurster is 8 maanden zwanger, voor controle naar ziekenhuis.
    • Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 11.00 uur. Het voertuig Mercedes Vito staat geparkeerd. De bestuurder C.M. (20j) uit Kinrooi rijdt de weg en rijdt tegen het voertuig van H.W. (62j).

    donderdag 1 september 2011

    Zwartkapje deed een Hold-Up!

    31-08-2011
    • Pieletutteman op Nijverheidslaan. Een inwoonster was aan het joggen langs het kanaal. Op een bepaald moment ziet ze aan de overkant, kant van de Village, een man uit het struikgewas komen. Hij droeg enkel een zwarte kap over zijn hoofd met twee gaten erin om door te kijken. Voor de rest was deze man volledig naakt. Het betrof een grote struise man, niet dik. Meldster is rap doorgelopen.