vrijdag 21 februari 2020

Even een niveau hoger gaan...

20-02-2020

  • Misbruik van vertrouwen/Hacking te Maaseik. Werkwijze: hackers komen via Instagram aan de nummer van het slachtoffer. Slachtoffer ontvangt codes die zij moet terugsturen voor 1 of andere wedstrijd waar die kennis aan meedoet. Op die manier wordt het slachtoffer opgelicht op haar gsm-rekening.
  • Misbruik van vertrouwen te Maaseik. Slachtoffer ontvang een sms, zogezegd van FOD Financiën, inzake een betalingsachterstand. Hij klikt op de link en komt op een website gelijkend op deze van FOD Financiën. Hij moet dan handelingen doen met de kaartlezer en de code ingeven. Daags nadien blijkt dat er betalingen gedaan zijn vanop de rekening. PV opgesteld.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Koning Boudewijnplein te Dilsen-Stokkem om 15.42 uur. Twee voertuigen hebben zich geraakt bij het kruisen. EAF wordt ingevuld.
  • Afvallende voorwerpen op Boomgaardstraat te Maaseik om 18.29 uur. Er staat een bouwkraan waarvan een ketting los hangt. Ploeg gaat ter plaatse en treft het technisch personeel van de bouwkraan dewelke deze situatie aan het oplossen zijn.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 20.45 uur. Een 25-jarige bestuurder merkt de turborotonde te laat op en komt ermee in aanrijding. Het voertuig komt tot stilstand bovenop de rotonde. Er is schade aan het grasperk en de borduur. Formulier onderlinge regeling werd ingevuld. Takeling voertuig.

21-02-2020

  • Loslopende dieren op Grotlaan te Maaseik om 0.25 uur. Ter plaatse blijkt dat het gaat om twee loslopende pony's. De pony's hangen rond een weide waar ook grotere paarden in lopen. De onderste draad van de weide is los en hangt op de grond. Vermoedelijk zijn ze hier onderdoor gekropen. Wij drijven de pony's in de richting van het stuk weide waar de draad op de grond hangt en krijgen ze zo weer de weide in. 
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 07.51 uur. Ter plaatse een kop-staart aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtauto voor de verkeerslichten van Rotem. EAF werd ingevuld.