vrijdag 19 juni 2009

Post traumatic stress disorder?

18-06-2009
  • Vandalisme te Maaseik. Een vergunde kraaienval werd vernield. Het is een soort volière met een V-vormig dak met openingen in het midden waardoor de kraaien in de kooi geraken (maar niet meer er uit). In de kooi zitten zogenaamde lokkers (soortgenoten die de kraaien van buiten de kooi lokken met gekraai). De kooi werd opgengeknipt. De lokkers waren uiteraard weg.
19-06-2009
  • Waterlek op Plantage te Maaseik. Waterleiding gesprongen. Water stroomt over de straat en in de tuin van een onbewoonde woning. Het wegdek is enkele centimeters omhoog gekomen door de druk, maar geen gevaar voor verzakking volgens de brandweer. De waterleiding wordt afgesloten en zal vandaag gerepareerd.
  • Verkeersagressie op Diestersteenweg te Maaseik om 11.15 uur. Een inwoner komt ten burele melding maken van verkeersagressie door een postbode. Heden reed hij vanuit Neeroeteren richting Maaseik. Hij en een voor hem rijdend voertuig dienden dan uit te wijken voor een postbode die van het fietspad uitweek en midden op de rijbaan kwam rijden. De bestuurders zijn gestopt en hebben de postbode op zijn fout gewezen. De postbode heeft hierop enkele malen verbaal en agressief gehandeld naar betrokkenen. De postbode zegt dat de bestuurder hem na het voorbijsteken van een fietser de pas heeft afgesneden.
  • Vandalisme op B Henrylaan te Dilsen tnv Voetbal Rotem. Aan drie deuren zijn beschadigingen toegebracht. Verder is het hek dat het venster van de kantine beschermd naar boven geplooid en het venster zelf werd beschadigd. Buiten de beschadigingen is er verder niets ontvreemd. Een sporenonderzoek werd uitgevoerd.