woensdag 16 juni 2010

In de aap gelogeerd! Heyen hem..?

15-06-2010

  • Verkeersongeval op St Jansberg te Maaseik om 16.50 uur. H.B. (22j) uit Kinrooi verliest ctl over stuur en belandt in weide.
  • Flessentrekkerij op Watermolenstraat te Dilsen tnv een horecazaak. Men krijgt een telefonische reservatie van een Nederlands manspersoon. De klant verblijft elf dagen in de zaak. Hij vertrekt 's morgens zonder te betalen en nadien komt hij niet meer terug. Hij heeft nog 2 reservatie's opstaan voor de maand mei. Hij komt ook dan niet opdagen. In totaal heeft hij een schuld van enkele honderden Euro's. Verdachte pleegt te Lanaken dezelfde feiten in een zaak. Verdachte verplaatst zich met een gehuurd voertuig. Ook bij de verhuurfirma heeft hij nog een openstaande schuld. Vermoedelijke verdachte betreft een 43-jarige Nederlander uit Heyen (NL). Verder onderzoek.
16-06-2010

  • Poging diefstal voertuig op Dorpsstraat te Dilsen. Slot linkervoordeur en contactslot van peugeot geforceerd.
  • Verkeersongeval op de Sionsstraat te Maaseik om 12.10 uur. P.H. rijdt achter tegen N.G., beiden uit Nederland. Hij zegt echter dat hij haar niet geraakt heeft.




Politiezone Maasland neemt Hartschoktoestel in gebruik :

In de politiekantoren van Maaseik en Lanklaar staan sinds deze week twee hartschoktoestellen ten dienste van de bevolking en het personeel.
"De toestellen zijn aangekocht om snel te kunnen ingrijpen als iemand getroffen wordt door een hartstilstand", zegt Hoofdcommissaris Fred Gerarts.

"Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk. Het hart kan na de stroomstoot weer zelf proberen een hartritme te krijgen. De politiemedewerkers kregen een speciale opleiding om het toestel te kunnen gebruiken".