maandag 16 augustus 2010

Eerste schooldag vervroegd?!?

15-08-2010
  • Onbeheerde dieren op de Stokkemerbaan te Dilsen-Stokkem. De hond van D.L. was de straat opgelopen en was onder een voertuig terecht gekomen. De hond heeft de aanrijding niet overleefd. De bestuurder heeft lichte schade aan de voorzijde van het voertuig. De schade zal via de verschillende verzekeringen geregeld worden.

16-08-2010

  • Sturen onder invloed - Belast met interventiedienst voeren wij een verkeerscontrole uit op de Ophovenstraat te Maaseik. Wij nemen een willekeurig voertuig uit het verkeer en gaan over tot de controle van het voertuig. Wij identificeren de bestuurder van het voertuig en kunnen een duidelijke cannabisgeur waarnemen. Betrokkene legt een negatieve ademtest af. Bij controle blijkt de bestuurder drager te zijn van een kleine hoeveelheid weed en de nodige attributen. Wij nemen overtreder mee ten burele voor de test drugs in verkeer en verdere afhandeling van de zaken. Na contactname met het Parket, wordt het rijbewijs van betrokkene ingehouden. Een PV aangaande het bezit van verdovende middelen werd ook opgesteld.
  • Opzettelijke beschadigingen op de Kapelstraat te Dilsen-Stokkem. Onbekende heeft met een baksteen het glas ingegooid van het raam naast de voordeur van L.J.. Mogelijks jeugdig vandalisme. PV werd opgesteld.
  • Handel – valse leurders op de Klaverstraat te Dilsen-Stokkem. V.E. (81j) meldt dat 2 mannen van ± 50 jaar aan het leuren zijn met tapijten en couverts. Geen verdere gegevens gekend.
  • Winkeldiefstal op de Siemenslaan te Dilsen-Stokkem. Een persoon meldt zich in de winkel met lege DVD-doosjes en beweert deze gekocht te hebben, maar dat de DVD’s ontbreken. Betrokkene had geen kassaticket en krijgt de DVD’s niet mee. Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat de doosjes gestolen werden. PV werd opgesteld.
  • Diefstal met braak op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Onbekende dader(s) hebben ingebroken in de Stedelijke bouwvakschool. De dader(s) hebben de omheining langs het gebouw gedeeltelijk ontmanteld waarna deze omgeplooid werd. Hierna hebben de dader(s) zich toegang tot het gebouw verschaft via een raam aan de achterkant van het gebouw. Binnen werden diverse deuren opengebroken waarna werktuigen en televisies ontvreemd werden. We hebben vaststellingen uitgevoerd en een PV werd opgesteld.
  • Diefstal van een fiets op de Kapelstraat te Dilsen-Stokkem. De fiets van V.A. werd gestolen uit de garage. Er zijn geen braaksporen te zien aan de garagepoort. Er is geen vermoeden naar de dader. Aangifte ten burele – betrokkene werd verhoord.
  • Diefstal van fietsen op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. C.C. komt aangifte doen van diefstal van twee fietsen, die gestald waren aan het bushokje. De fietsen waren afgesloten met een slot door het wiel en de kader en waren aan het fietsenrek vastgemaakt. Het slot is ter plaatse niet meer gevonden. Aangifte ten burele - PV opgesteld.