zondag 15 augustus 2010

Heb je even voor mij?

14-08-2010

  • Val fietser op Ketelstraat te Maaseik om 16.00 uur. Een 22-jarige fietser remt tijdens het bergaf fietsen te fel met zijn voorrem omdat hij schrok van een andere fietser. Hierdoor vliegt hij overkop en komt hard ten val. Schaafwonden over heel lichaam.
  • Dronken persoon op E Dorlaan te Dilsen. Persoon aangetroffen onder het overdekte terras van een woning. K.M. (23j) uit Dilsen zit met ontbloot bovenlichaam op de tuinstoel en is duidelijk niet meer van deze wereld. Betrokkene is serieus in de wind van alcoholische dranken. Persoon overgebracht naar de amigo ter ontnuchtering en ter bescherming van zichzelf en derden.
  • Vals geld op Rijksweg te Dilsen. Kassierster heeft een man van mogelijke Indische afkomst in de winkel gehad. Sprak enkel Engels. Deze heeft haar betaald met vermoedelijk een vals briefje van 10 euro, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg om 14.40 uur. J.M. (50j) uit Meeuwen rijdt met zijn Kawasaki over de Rijksweg. Hij komt ten val door een plank dewelke op de rijbaan ligt. Motorfiets raakte tengevolge de val beschadigd, bestuurder licht gewond.
  • Diefstal op O Kerkstraat te Dilsen. Verdachte heeft geldkoffertje achter de toog uitgehaald, heeft dit gedaan op het ogenblik dat er zich niemand in het restaurant bevond. Geldsom verdwenen, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de O Kerkstraat te Dilsen om 17.15 uur. S.E. (21j) en M.G. (73j) uit Dilsen botsen tegen elkaar.
  • Bedreiging op Veeweide te Dilsen. Een inwoonster heeft een sms ontvangen waarin staat dat er iets gaat gebeuren met Frans Bauer, ze heeft echt schrik want ze is een grote fan van Bauer. Ze vreest dat er iets met hem zal gebeuren vandaag.
  • Verkeersongeval op de Wal te Dilsen. Het geparkeerd voertuig VW Passat is tegen de Peugeot gelopen omdat de handrem niet goed opstond. B.H. (38j) uit Bilzen en D.J. (58j) uit Dilsen vullen EAF in.
15-08-2010

  • Ontvluchting controle/Sturen onder invloed/weerspannigheid op de Rijksweg te Dilsen om 00.15 uur. Algemene verkeerscontrole. Een inspecteur wilt een vtg uit het verkeer halen, uit de richting van Maaseik. Er komen twee auto's aan, het eerst vtg gaat langs de kant, het tweede vtg heeft niet echt de intentie te stoppen. Rijdt richting de inspecteur, maar gooit zich op het laatste moment naar links en rijdt over de verdrijvingsvakken verder. De inspecteur kan nog juist langs de kant springen. Vtg met twee inzittenden. De achtervolging wordt met twee dienstvoertuigen ingezet. Na een achtervolging wordt het voertuig achtergelaten op de Oude Kerkstraat. Twee personen vluchten weg. Na rondgang in omgeving wordt een persoon aangetroffen die voldoet aan de omschrijving van verdachte. Persoon gearresteerd en geboeid overgebracht ten burele. Ten burele stelt hij zich verbaal en fysiek agressief op tov opstellers. Tijdens fouille wordt de autosleutel van het achtergelaten voertuig aangetroffen. De verdachte betreft S.S. (34j) uit Dilsen. Verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De tweede verdachte betreft H.M. uit Maasmechelen.
  • Voertuigbrand op Prinsenhoflaan te Maaseik. In het midden van de parking ligt er een afgebrande bromfiets, vermoedelijk een type Vespa. Verder onderzoek. Bromfiets werd geblust. Geen gegevens over de verdachte of het slachtoffer.