maandag 7 maart 2011

Ouwe doos goan vliegen...

06-03-2011
  • Diefstal met braak op de H. Harlindisstraat te Maaseik om 15.14 uur. Na een inbraakalarm stellen wij vast dat de achterdeur van de woning werd geforceerd. Vermoedelijk zijn de dader(s) gevlucht toen het luid alarm in werking trad. PV werd opgesteld.
  • Bezit van drugs op de Dilserbaan te Maaseik om 17.01 uur. Bij een controle van een voertuig vinden wij een rode keuringskaart en treffen we drugs aan. Pv’s werden opgesteld.
  • Opzettelijke beschadigingen op de Zandstraat te Maaseik om 22.53 uur. De voorruit van de voordeur werd ingegooid. De dader is weggelopen. Verder onderzoek volgt.
  • Niet-verzekering op de Boslaan te Dilsen-Stokkem om 23.29 uur. Tijdens statische controle op de Boslaan houden wij een voertuig staande met enkel achteraan een reproductienummerplaat. Het voertuig blijkt niet ingeschreven en niet verzekerd te zijn. Bij het uitvoeren van een fouille treffen wij bij de bestuurder nog drugs en een vouwmes aan. PV werd opgesteld en het mes werd in beslag genomen. Het voertuig werd getakeld.

07-03-2011

  • Loslopende paarden op de Kokkelstraat te Maaseik om 13.52 uur. Twee paarden werden gevangen en in een weide geplaatst.
  • Onbeheerde dieren op de Canadastraat te Maaseik om 13.58 uur. De paarden zijn terug naar de eigenaar. De schade wordt onderling geregeld.
  • Verkeersongeval op de Stokkemerbaan te Dilsen-Stokkem om 01.40 uur. Een voertuig, achtervolgd door de politie, komt in aanrijding met verkeerslichten en vervolgens met het voertuig van G.P., die een positieve ademtest aflegt. Bestuurder en passagier van het vluchtend voertuig zetten het op een lopen. De ploeg kan de passagier (O.R. 21j) tegenhouden en verhoren. De bestuurder van het vluchtend voertuig (K.M. 17j) werd later aangetroffen op de Rijksweg en werd overgebracht en verhoord. Betrokkene is in het bezit van een voorlopig rijbewijs en legt tevens een positieve ademtest af. PV’s werden opgesteld en de rijbewijzen werden ingetrokken.
  • Sluikstorten afvalstoffen op de Bakkershoefstraat te Dilsen-Stokkem. Ter plaatse vinden wij een 15-tal dozen vol papier en karton en treffen enkele containers aan. Wij nemen contact op met Limburg.net, die het nodige gingen doen.