donderdag 27 augustus 2015

Die smokkelroute toch maar eens herzien?


26-08-2015
  • Onverantwoord rijgedrag/drugs/sturen zonder rijbewijs op Tugela te Dilsen om 19.30 uur. Verkeerscontrole met ANPR als er een voertuig met Nederlands kenteken richting politieploeg rijdt maar wanneer de bestuurder de ploeg ziet staan draait hij zich snel om en gaat de Nieuwe Weerd in aan volle snelheid. Na een achtervolging aan hoge snelheid en waarbij verschillende voetgangers in gevaar werden gebracht door de overtreder rijdt deze zich uiteindelijk vast op Tugela net voor een stelling die opgebouwd is voor de wekelijkse smokkelmarkt te Stokkem. De twee verdachten worden geboeid overgebracht naar het commissariaat. In het voertuig worden drugs en een verboden wapen aangetroffen. Het betreffen twee Nederlanders uit Heythuysen. Ze zijn gekend in Nederland voor talloze feiten. De chauffeur legt een positieve drugstest af en heeft tevens geen rijbewijs. Het voertuig werd in beslag genomen.  

27-08-2015
  • Sturen zonder geldig rijbewijs op Haagstraat te Dilsen om 01.00 uur. Bestuurder S.F. (19j) uit Maaseik heeft een rijbewijs model 18 en bestuurt op bovenvermeld tijdstip een voertuig met drie passagiers.
  • Vandalisme op Walstraat te Maaseik. Aan de achterzijde van de school gelegen te Boomgaardstraat zijn een aantal ruiten ingegooid.
  • Verkeersongeval op K Aertsplein te Maaseik om 11.00 uur. V.E. (68j) haar geparkeerde wagen werd vermoedelijk aangereden door het langs haar geparkeerde voertuig van V.W. (64j) uit Meeuwen, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 12.30 uur. Aanrijding tussen bromfietser K.M. (53j) en voertuig bestuurd door B.J. (71j).