dinsdag 4 augustus 2015

Ze zijn er als de kippen bij!!!

03-08-2015
  • Brand van vegetatie op Soerenbosweg te Dilsen-Stokkem. Ter plaatse stellen wij vast dat er een weiland in brand staat. De brandweer komt ter plaatse en voert de nodige bluswerken uit.
  • Gevaarlijke toestand op Brugstraat te Dilsen-Stokkem. In Rotem springen jongeren van de brug in het kanaal. Betreft Chiro uit St-Job-in-’t Goor die verblijven in Opoeteren. We hebben de leider in kennis gesteld dat dit niet toegelaten is en doorverwezen naar de Wouterbron.
  • Fietsdiefstal op Ophovenstraat te Maaseik. De fiets stond binnen naast de lift. Geen braaksporen aan de appartementen.
  • Verkeersongeval op Burgemeester Philipslaan te Maaseik om 18.00 uur. Een Opel Vectra komt van het tankstation en rijdt richting rijbaan. De rijbaan was echter niet vrij en de personenwagen moest even wachten. Er kwam op dat moment een scooter af over het fietspad komende van het centrum. Deze had de personenwagen te laat opgemerkt en kon een aanrijding niet meer vermijden. Geen schade aan de personenwagen, enkel een veeg op de band. Beide bestuurders blazen Safe. Geen letsels.
  • Vandalisme aan Terhills Cablepark te Dilsen-Stokkem. Enkele jongeren hebben de vuilnisbakken beschadigd en vernielingen aangebracht aan de toiletten. Na een achtervolging hebben wij een verdachte kunnen intercepteren. De bromfiets was niet verzekerd of ingeschreven en de bestuurder had geen rijbewijs. De bromfiets werd getakeld en proces-verbaal werd opgesteld. Aangaande de beschadigingen wordt verder onderzoek ingesteld.
04-08-2015
  • Hulpverlening aan personen op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 02.31 uur. Tijdens een patrouille zien wij twee minderjarige jongens ter hoogte van de bouwvakschool zitten. De twee vrienden zouden normaal de nacht doorbrengen in een tentje, doch ze hebben besloten om even op wandel te gaan en chips te kopen in de nachtwinkel van Dilsen. Dit uiteraard zonder medeweten van de ouders. Beiden terug naar hun tent gebracht en gesprekje gehad met de ouders.
  • Verlies lading op Boslaan te Dilsen-Stokkem. Een tractor heeft een gedeelte van zijn lading verloren. De achterklep is opengegaan en vervolgens is er een hoeveelheid graan op de rijbaan terecht gekomen. Alles opgeruimd.
  • Aantreffen drugs op Kruisvenlaan te Dilsen-Stokkem. Ter plaatse treffen wij 4 manspersonen aan. Ze hebben een grote camionette bij zich. In het voertuig vinden wij restanten van drugs en nog enkele andere attributen die te linken zijn met drugsgebruik. Verder treffen wij ook inbrekersmateriaal aan. Ook blijkt het voertuig geseind te staan in Nederland voor niet-verzekering. Betrokkenen meegenomen naar het commissariaat. Voertuig getakeld. Processen-verbaal opgesteld.
  • Verlies lading op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Een vrachtwagen heeft een lading tarwe verloren. Ploeg gaat ter plaatse.