vrijdag 7 augustus 2015

Zou Zeus boos zijn?

06-08-2015
  • Aantreffen geseind persoon op Ophovenstraat te Maaseik om 16.02 uur. Tijdens een patrouille op de Dilserbaan zien wij een verdacht voertuig rijden. Wij herkennen de bestuurder duidelijk. We zijn in kennis van het feit dat betrokkene niet over een rijbewijs beschikt. Wij schakelen de blauwe zwaailichten en sirene aan, waarop het voertuig meteen versnelt en links afdraait richting Rotemerlaan - Ophovenstraat. Het voertuig raast met zeer hoge en onverantwoorde snelheid door het centrum van Neeroeteren en neemt hierbij de nodige risico's. Wij kunnen het voertuig intercepteren vlak voor de woning van betrokkene. In het voertuig treffen wij een tweede manspersoon aan die geseind staat. Processen-verbaal opgesteld en de passagier overgebracht naar politiezone Hazodi voor verder onderzoek en voorleiding.
  • Verlies olie op Boslaan, Siemenslaan, Rijksweg en Siemkensheuvel te Dilsen-Stokkem en Maaseik. Een buschauffeur geeft even later door dat een tractor de weg volledig blokkeert. De tractor staat in panne. Deze heeft het oliespoor achtergelaten. Onze ploeg is zelf op het oliespoor in Dilsen geslipt en tegen een ander voertuig gebotst. Enkel stoffelijke schade. Takeldienst ter plaatse voor de tractor. Brandweer ter plaatse voor reiniging wegdek.
  • Hindernis op de rijbaan op Kasteelstraat te Maaseik. Er ligt een boom half over de weg. Brandweer gaat ter plaatse.
  • Controle voertuig op Bekaertlaan te Dilsen-Stokken om 19.55 uur. Ter hoogte van de parking van Terhills zien wij een verdacht voertuig rijden. Het voertuig rijdt op de Vilvertstraat opeens redelijk vlot van ons weg. We gaan over tot controle. In het voertuig treffen wij een verboden wapen en cannabis aan. De 29-jarige bestuurder legt bovendien een positieve drugstest af. Processen-verbaal opgesteld.
07-08-2015
  • Sturen onder invloed op Wurfeldermolenweg te Maaseik om 02.35 uur. De 63-jarige bestuurder uit Dilsen-Stokkem legt een positieve ademtest af. Onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen.
  • Brand van een woning op Bresilstraat te Dilsen-Stokkem om 06.12 uur. Ter plaatse komen de vlammen reeds door het dak uit. De bewoners zijn al uit de woning. De brandweer gaat over tot het doven van de vlammen. De bewoners verklaren dat er een stopcontact is ontploft op de zolderverdieping. Betreft een blikseminslag.
  • Diefstal uit voertuig op Canadastraat te Maaseik. Het passagiersraam werd ingeslagen. Een GPS en een interface werd gestolen uit het voertuig.
  • Brand van een woning op Dennenstraat te Maaseik. Betreft een blikseminslag. Geen gewonden. Rookschade op de zolderverdieping en stopcontacten op de eerste verdieping uitgebrand. Brandweer ter plaatse.
  • Overstroming op Hoogbaan te Dilsen-Stokkem. De straat staat blank. Een bewoner kan zijn woning niet meer uit. Brandweer gaat ter plaatse.
  • Diefstal uit voertuig op Heerbaan te Maaseik. Een GPS werd gestolen uit een BMW. Het vensterglas langs bestuurderszijde werd uit de rubber gewrongen. Sporenonderzoek en proces-verbaal werd opgesteld.