woensdag 26 april 2017

Carpool?


25-04-2017

  • Vandalisme op Rosmolenstraat te Maaseik. Wagen werd bekrast.
  • Verkeersongeval op de Rozenboomgaardstraat te Maaseik om 15.00 uur. B.P. (69j) uit Bilzen staat met zijn voertuig in de plantage naast de openbare weg geparkeerd. Wanneer hij de plantage wil oprijden in de richting van Maaseik centrum raakt hij de linkerflank van A.F. (28j) die komt aangereden.
  • Diefstal braak op Rietstraat te Maaseik. Dader(s) hebben zich een toegang verschaft tot de woning via raam. Woning werd doorzocht doch op het eerste zicht niets ontvreemd. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de K Aertsplein te Maaseik om 16.00 uur. Tijdens parkeren raken V.I. en V.O. elkaars voertuig.
  • Poging diefstal braak op Rijksweg te Dilsen. Aan de voordeur waren braaksporen aanwezig doch niet binnen.
  • Diefstal braak te Dilsen. Deur geforceerd en alzo de toegang tot de woning verschaft. Kluis en documenten ontvreemd. Verder onderzoek.
  • Diefstal uit voertuig op Kolderstraat te Dilsen. Aantal lederen handtassen ontvreemd uit wagen van marktkraamster.

26-04-2017

  • Heterdaad diefstal braak/Verdachte toestand/personen op Rijksweg te Dilsen om 10.50 uur. Melding dat enkele manspersonen de voordeur van een woning hebben ingetrapt en zich in de woning begeven. Tijdens het aanrijden verneemt de politieploeg dat de daders reeds gevlucht zijn met een voertuig. Eén politieploeg begeeft zich naar de woning om de nodige vaststellingen te verrichten. De andere ploeg Maasland en ploegen van Lanaken-Maasmechelen en Midlim voeren een grondige patrouille uit in de onmiddellijke omgeving. Dan volgt een melding van op de Boslaan van een bewoner die verdachte personen rond zijn woning bemerkt. De verdachten zijn dan in de richting van As weggereden. De aanwezige ploegen gaan ter plaatse en kunnen het voertuig met drie verdachten onderscheppen op de Bilzerweg te As om 11.24 uur. Drie verdachten werden gearresteerd en overgebracht ten burele van de Lokale Politie Maasland. De verdachten zijn drie Poolse onderdanen. Verder onderzoek wordt verricht naar hun betrokkenheid in diverse woninginbraken in het Maasland en de omringende politiezones.