maandag 10 april 2017

Wilden ze nieuwe hoefijzers?


09-04-2017
  • Verkeersongeval/verkeersagressie op de Rotemerlaan te Maaseik om 08.45 uur. Bestuurder C.G. (83j) had bestuurder K.W. (30j) even voordien gehinderd. K.W. heeft C.G. dan ingehaald en langs de kant gedwongen. Hij is uitgestapt om verhaal te gaan halen. Hij is voor het voertuig gaan staan, hierop heeft C.G. de andere partij opgeschept op de motorkap en overreden. Omstaanders kunnen verhinderen dat de bejaarde chauffeur de vlucht neemt. De politieploeg berooft de man van zijn vrijheid en de man wordt aangehouden en wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het slachtoffer werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig werd in beslag genomen en het gerechtelijk labo komt ter plaatse voor sporenopname. Verder onderzoek wordt gevoerd omtrent het juiste verloop van de feiten.  
  • Loslopende dieren op Ketelstraat te Maaseik om 09.20 uur. Vier loslopende paarden thv café De Smeed. Ploegen en eigenaar loodsen de paarden de weide in.
  • Nachtlawaai op Steenkuilstraat te Dilsen om 23.45 uur. Muziek vanuit een café, ze gaan de deuren sluiten.
10-04-2017
  • Onverantwoord rijgedrag/sturen onder invloed op Europalaan te Dilsen om 01.30 uur. De politieploeg wil overgaan tot controle van een BMW. De bestuurder negeert echter het stopteken en neemt de vlucht. Na een achtervolging tegen hoge snelheid kan het voertuig door twee politieploegen onderschept worden. Bestuurder T.V. trekt alles in het belachelijke en zegt de controle te willen ontwijken wegens gedronken te hebben. Hij blaast "P". Intrekking rijbewijs.