woensdag 5 april 2017

Volgens K.B. is cannabis verboden!


04-04-2017

  • Drugs/hangjongeren op Kanaalstraat te Dilsen om 23.30 uur. Op het fietspad (oude spoorweg) over de Zuid-Willemsvaart nabij de Kanaalstraat te D/S zorgen meerdere jongeren voor overlast. De politieploeg controleert een 10-tal jongeren. K.B. (21j) wordt in het bezit gevonden van een aanzienlijke hoeveelheid cannabis. PV opgesteld.

05-04-2017

  • Diefstal op K Aertsplein te Maaseik om 11.20 uur. Een kleine man, leeftijd onbekend, gekleed in een zwarte jas en blauwe jeans, klein van gestalte,  kwam de winkel van benadeelde binnen met een papier op een klembord waarop stond dat hij doofstom is en steun vroeg. Nadien blijkt dat de man haar gsm gestolen heeft. Verder onderzoek.
  • Verdachte gedragingen op Heulentakstraat te Dilsen. Betroffen paar jongeren uit Bilzen die hier één nacht hebben doorgebracht in hun tent nadat zij er met een oldtimer op waren uitgetrokken.
Dreg actie!


In het kader onderzoek naar oude verdwijningszaken werd op 5 april 2017 een gezamenlijke actie verricht door de federale gerechtelijke politie, politie Maasland, scheepvaartpolitie, het gerechtelijk labo en de civiele bescherming. Met behulp van nieuwe opsporingstechnieken wordt getracht nieuw bewijsmateriaal te ontdekken en te verzamelen in de hoop doorbraken in oude zaken te bewerkstelligen. In de Zuid-Willems vaart op het grondgebied Dilsen-Stokkem en Maaseik werd door de diensten gedregd om voorwerpen (oa auto's) te bergen die mogelijks een nieuw licht werpen op deze zaken. Verder onderzoek dient nog verricht te worden om vast te stellen of hierin ook succes werd geboekt.