woensdag 27 juni 2018

Die moesten ze eens duchtig de oren wassen!

26-06-2018

  • Verkeersongeval op de Weg naar As te Maaseik om 19.30 uur. Een chauffeur rijdt met de vrachtwagen achteruit de straat op. Door dit manoeuvre komt hij in aanrijding met een verlichtingspaal. Regeling met Infrax.
  • Verkeersongeval op de Venlosesteenweg te Maaseik om 13.30 uur. Motorijder N.A. (48j) uit Czarnkow (PL) haalt enkele voertuigen in wanneer T.E. (32j) uit Dilsen linksaf slaat. Motorijder vliegt tientallen meters door de lucht volgens getuige. Gekwetst afgevoerd ziekenhuis Maaseik doch geen levensgevaar.

27-06-2018

  • Diefstal op Prinsenhof te Maaseik om 10.10 uur. Bij een kapster komen twee mannen van vreemde origine het kapsalon binnen. Uiteindelijk kan ze opmaken uit hun gebaren dat ze shampoo willen kopen. Wanneer ze de shampoo geeft, krijgt ze 50 euro van de twee mannen. Op het moment dat ze de kassa opent om wisselgeld terug te geven komt één van de twee personen naast haar aan de kassa staan. Hij toont een blad papier waar in een vreemde taal iets op staat geschreven. Ze staat ingesloten achter de kassa met de verdachte naast haar. Ondertussen gaat de andere man doorheen het kapsalon. Wanneer deze terugkomt verwisselen ze van plaats en legt deze persoon het blad papier op de kassalade die open staat. Wanneer ze de telefoneert voor hulp verlaten de twee het kapsalon. Er werd een geldsom uit de kassa gestolen. De mannen reden weg in een donkerblauw voertuig en een kenteken van witte achtergrond met zwarte cijfers.
  • Diefstal op Waagstraat te Maaseik om 10.30 uur. Vermoedelijk zelfde daders als in het kapsalon. Hier stalen de twee een GSM uit de handtas van de zaakvoerster. Het betrof twee Aziatische mannen, allebei ongeveer 1.70 m, één was drager van een beige T-shirt en een rieten hoed met een zwart lint. Beiden waren sportief gekleed en spraken geen Nederlands.