maandag 4 juni 2018

Mijn blauw hart zinkt in mijn schoenen!03-06-2018


        • Vandalisme op V V Goghstraat te Maaseik om 17.00 uur. Er zijn twee deuken in het voertuig Audi TT van bewoonster. Buurjongen heeft met stenen gesmeten vanaf balkon. Schade wordt geregeld.
        • Drugs op B Philipslaan te Maaseik om 22.45 uur. Controle van voertuig. Passagier wordt in het bezit gevonden van cannabis. PV.
        • Sturen onder invloed/weerspannigheid/slagen/bedreigingen op de Rijksweg te Dilsen om 20.00 uur. De politieploeg wil overgaan tot controle van een voertuig. De bestuurder ziet de ploeg en rijdt met piepende banden de pechstrook op. De bestuurder springt uit het voertuig en steekt al spurtend de Rijksweg over. Hij tracht de achtervolgende politiemensen kwijt te raken door blindelings de Rijksweg over te steken. Verschillende voertuigen dienen een noodrem te maken teneinde een ongeval te vermijden. Uiteindelijk kan de man overmeesterd en geboeid worden. Het betreft een 27-jarige Dilsenaar. Hij bedreigt de inspecteurs en hun familie en bij uitbreiding alle politiemensen. Hij legt een positieve drugtest af. Eén politieman liep lichte verwondingen op. Het parket werd ingelicht.
        • Vandalisme op Borreshoefstraat te Dilsen om 19.50 uur. Een fietser ziet enkele Nederlanders BBQ’ en op een houten picknicktafel. Hij spreekt hen aan en er ontstaat een discussie. De politieploeg gaat ter plaatse. Aan het kanaal staat op een tuintafel een wegwerp-BBQ. Deze heeft een brandplek gemaakt op de tafel. PV en verder onderzoek.