donderdag 25 juli 2019

Opgelet! De rode haan blijft kraaien!

24-07-2019

  • Heterdaad diefstal braak te Kinrooi om 11.25 uur. Twee politieploegen Maasland rijden eveneens naar diefstal heterdaad te Kinrooi. De ploegen kunnen twee verdachten onderscheppen dewelke net wilden vertrekken met hun voertuig. Arrestatie en overgegeven aan de ploeg Carma die verder onderzoek voeren.
  • Verkeersongeval op de Voorshoventerweg te Maaseik om 16.40 uur. A.S. (38j) en E.D. (33j) uit Bree rijden beiden over de Voorshoventerweg in tegenovergestelde richting en komen in aanrijding met elkaar. Discussie over snelheid / plaats op de rijbaan. PV opgesteld.
  • Gaslek op Solterweg te Maaseik om 17.10 uur. Buurvrouw hoort gas ontsnappen bij externe tank van gebuur. Brandweer ter plaatse, alles oke.
  • Brand voertuig op Leeuwerikstraat te Maaseik om 18.30 uur. De zwarte Duitse BWM heeft op de camping om een onbekende reden vuur gevat. BW heeft vuur reeds gedoofd.
  • Aantreffen geseind persoon op Bosmolenlaan te Maaseik om 22.45 uur. Op de Bosmolenlaan treft de politieploeg een man aan die nog gehoord moet worden in een zaak.
  • Brand op Boslaan te Dilsen om 15.15 uur. Betreft brand van een chalet in Stockheimerbosch. Door de droogte ook bos in brand. BW blust.
  • Sturen onder invloed op Boslaan te Dilsen om 23.45 uur. Tijdens patrouille bemerkt de politieploeg een voertuig dewelke zich aan hoge snelheid verplaatst over de Boslaan. Interceptie. H.H. (42j) uit Maasmechelen legt positieve drugstest af, intrekking rijbewijs.
Door extreme klimatologische omstandigheden bestaat er een enorm risico op #brandgevaar 🔥🔥🔥 in alle bossen, natuur- en heidegebieden op het grondgebied van de stad Maaseik. Daarom vaardigt de burgemeester vanaf vandaag een algemeen verbod 🚫 af tot het maken van een (kamp)vuur in open lucht.
https://www.maaseik.be/afkondiging-kamp-vuurverbod