zondag 9 augustus 2020

Opletten geblazen!!!


08-08-2020
  • Hinderend voertuig op Bergeindestraat te Maaseik om 11.00 uur. Het voertuig staat in panne. Het wordt maandag gemaakt door een technieker dewelke in verlof was.
  • Misbruik van vertrouwen op Javanastraat te Maaseik. Het google-account van slachtoffer werd gehackt waarbij er - ondanks tussenkomsten van een google-assistent - geen oplossing verkregen werd. Betrokkene belt dan met het google-helpdesk-nummer zelf en krijgt een persoon te spreken. Deze verzoekt om 2.5 Euro te betalen. Als betrokkene de bankkaart in de kaartlezer steekt en de betaling wil uitvoeren wordt de PC overgenomen via de screenviewer. Het slachtoffer dient dan nogmaals de bankgegevens in te voeren. Uiteindelijk wordt via deze wijze 2 x 250.00 Euro van de rekening afgeboekt. PV wordt opgesteld.
  • Corona op Weerstandersweg te Dilsen-Stokkem om 15.05 uur. Er zouden zich 100 personen bevinden op locatie. Ter plaatse iedereen de plaats doen verlaten hetgeen vlot gebeurde. De eigenaars van de voertuigen dewelke het verkeersbord C3 hebben genegeerd, krijgen een onmiddellijke inning.
  • Brand van vegetatie op Emiel Dorlaan te Dilsen-Stokkem om 16.00 uur. Brandweer rijdt uit. Bij het ter plaatse komen, was alles al opgelost.
  • Hindernis op de rijbaan op Boslaan te Dilsen-Stokkem om 22.20 uur. Een boom was omgevallen en op de rijbaan terecht gekomen. Geen verdere schade. De brandweer doet ter plaatse het nodige en maakt de rijbaan en het fietspad vrij.


09-08-2020
  • Wateroverlast op Kersenweg te Dilsen-Stokkem om 04.30 uur. Water op de rijbaan. Vermoedelijk is er een leiding gesprongen. Heel de wijk staat onder water. De watermaatschappij gaat ter plaatse komen.