dinsdag 6 augustus 2019

Inhalen op inhalen?

05-08-2019

  • Verkeersongeval op Burgemeester Philipslaan te Maaseik om 13.30 uur. Een 75-jarige bestuurder van een scootmobiel steekt de straat over aan het zebrapad. Op het zebrapad wordt zij aangereden door een voertuig. Verder onderzoek volgt. PV wordt opgesteld.
  • Misbruik van vertrouwen op Javanastraat te Maaseik om 11.46 uur. Na gebruik van een gevoegde link in een mail voor het aanvragen van een nieuwe kaartlezer en manipulatie van de kaartlezer zelf, blijkt er een financieel nadeel te zijn. PV opgesteld.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Breeërweg te Maaseik om 22.58 uur. Een 20-jarige bestuurder uit Peer wil een traag rijdend voertuig inhalen, maar merkt te laat op dat men hem al aan het inhalen is. Het komt tot een aanrijding, waarbij het voertuig van de 30-jarige bestuurder uit Bree begint te tollen en naast de rijbaan in de berm terecht komt. Geen gekwetsten. EAF wordt ingevuld. Ademtesten zijn Safe. Boorddocumenten zijn in orde.

06-08-2019

  • Diefstal auto op Wurfelderweg te Maaseik om 08.13 uur. Aangifte van diefstal van een RANGE ROVER. Het voertuig stond geparkeerd op de oprit van de woning. Verder onderzoek volgt. PV wordt opgesteld.
  • Verkeersongeval op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 08.17 uur. Een 22-jarige bestuurder uit Nederland verliest om nog onbekende reden de controle over het stuur en rijdt een verlichtingspaal aan dewelke op de verhoogde middenberm staat. De bestuurder wordt met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis van Maaseik. Voertuig wordt getakeld.
  • Diefstal metaal op Rooselaerspad te Dilsen-Stokkem om 10.18 uur. 80 meter koperkabel wordt  gestolen. VPV wordt opgesteld. 
  • Verdacht toestand/Poging oplichting op Ritserstraat te Dilsen-Stokkem. Melder ziet op Facebook een manier om bijkomend geld te verdienen door bitcoins te kopen. Betrokkene koopt bitcoins aan op vrijwillige basis. Nadien wordt hij telefonisch gecontacteerd om enkele handelingen op zijn computer uit te voeren. Plots bemerkt hij dat zijn computer wordt overgenomen en heeft hij de computer onmiddellijk afgesloten.  Melding aangemaakt.