zaterdag 24 mei 2008

Als de Duitsers met bommen beginnen : ACHTUNG !

23-05-2008
  • Vuurwerk/springstoffen op B Philipslaan te Maaseik, drie Duitse jongens lopen over straat en hebben 2 dozen kretsbommen bij waarvan ze er al verschillende hebben afgestoken. Bommetjes afgenomen.
  • Niet-verzekerd voertuig op de Langerenstraat te Maaseik, getakeld.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 22.30 uur, P.D. uit Maaseik met voertuig Audi reed richting Maaseik, uit bocht gevlogen en links van rijbaan terecht gekomen, een verlichtingspaal geraakt en stil gekomen tegen omheining en poort van een woning. De woning werd ook even geraakt. F.Y. uit Maaseik die vlak na het ongeval zijn VW golf in richting van Nrt bestuurt rijdt over verlichtingspaal.
  • Winkeldiefstal op Europalaan te Dilsen tnv GB, een werkneemster bemerkt dat een man spullen onder zijn jas heeft zitten; stapt naar de man toe, waarna deze het op een lopen zet naar buiten; buiten stapt de man in een camionette met bestuurder aan boord; deze vluchten weg richting Rijksweg Dilsen, 25 flesjes parfum gestolen.

24-05-2008

  • Opzettelijke slagen op Markt te Maaseik om 00.45 uur, een koerier van Group 4 die een lichting moest doen in de BBL bank trof daar twee allochtone personen aan die aan het snuiven waren. Toen hij ze vroeg weg te gaan heeft één persoon hem een vuistslag in het gezicht gegeven waarna beiden wegrenden na hem nog te bedreigen geen politie te verwittigen. De politie spoort de daders op. De koerier was gekwetst aan de lippen doch kon zijn ronde verder zetten.
  • Opzettelijke slagen op de G Kerkstraat te Maaseik om 01.55 uur. E.L. uit Susteren(Nl) krijgt vuistslag in gezicht van een blanke man, verder onderzoek volgt..
  • Vechtpartij op de Markt te Maaseik om 03.15 uur, een 12 tal man gooien met champagneflessen en zijn aan het vechten. Ze stappen in auto’s en verdwijnen. De toegangsdeur van een café is gesneuveld. Er liggen glasscherven op grond. Iets later komen de uitbaters van enkele zaken buiten en beginnen hun beklag te doen.