woensdag 7 mei 2008

ATTENTIE !!!! Gelegenheid maakt de dief !!

06-05-2008
  • Diefstal fiets op Voorshoventerweg te Maaseik.
  • Heterdaad diefstal op Maastrichtersteenweg te Maaseik om 1700 uur, is in feite gesloten (zaak is verkocht), ter plaatse werd V.K. uit Dilsen op heterdaad betrapt met het stelen van ondermeer metalen. Onderzoek door recherche Maasland, V.K. bekent een 5-tal maal in het tuincentrum te zijn geweest voor het plegen van diefstallen. Hij was meestal in gezelschap van M.J. uit Dilsen. Het merendeel van de buit werd aangetroffen bij M.J. Na verhoor konden de dieven beschikken in afwachting van hun proces.
  • Diefstal fiets op B Philipslaan te Maaseik.

07-05-2008

  • Diefstal woning op K Albertlaan te Maaseik. Voordeur was toe, doch niet slotvast. Mogelijk werd de voordeur door de bewoners niet goed toegetrokken bij het slapen gaan. Uit de handtas die thv de voordeur op een dekenkist stond, is een GSM, autosleutel en geld verdwenen, een laptop werd eveneens gestolen.
  • Diefstal woning op K Albertlaan te Maaseik, voordeur was niet slotvast afgesloten - brieventas lag op kast in de living - hieruit werd geld ontvreemd - verder kast doorzocht - geen schade aan woning.
  • Diefstal woning Aan de Lievenheer te Maaseik, 2 laptops - geld en gsm ontvreemd langs achterdeur, deur was niet afgesloten.
  • Diefstal fiets op Boomgaardstraat te Maaseik, het rijwiel was slotvast, evenwel stak de sleutel nog in het slot.
  • Heterdaad Afzetterij op Pauwengraaf te Maasmechelen om 11.00 uur , via de radio verneemt de politiepatrouille Maasland(Dilsen) dat er in Maasmechelen een voertuig heeft getankt zonder te betalen. Tijdens patrouille over het industrieterrein van Lanklaar komt de patrouille desbetreffend voertuig tegen en doen hen stoppen. 2 mannelijke inzittenden zijn Nederlanders. Ze geven toe niet betaald te hebben omdat ze geen geld bij hadden. Hen 'voor ons op' naar het tankstation gebracht alwaar de ploeg van Maasmechelen de boosdoeners overneemt. Beide daders hebben geen enkel identiteitsdocument of autopapier voorhanden en worden door politie Maasmechelen overgebracht ten burele voor verder onderzoek. Ze waren reeds gekend voor dezelfde feiten (schuldbekentenis lag in het voertuig).