zondag 25 mei 2008

TUTA TUTA FLIKKER FLIKKER. Gij gaat hier dadelijk wat meemaken....

24-05-2008
  • Weerspannigheid op de Rijksweg om 23.30 uur, tijdens SLIM actie rijdt een Citroën XM voorbij het rode verkeerslicht. Twee motards van de zone Maasland volgen de overtreder met blauwe zwaailichten. De bestuurder is niet echt van plan te stoppen. Wanneer de inspecteurs de wagen dan toch aan de kant krijgen wordt één van hen langs achteren aangereden door de Citroën XM. De Motard komt gelukkig niet ten val doch de moto wordt beschadigd. Voertuig blijkt niet-verzekerd. De inspecteur vraagt om een geldig verzekeringsbewijs aan betrokkene, doch deze antwoord : " Als het er hier zo aan toe gaat dan ben ik weg ! ". De bestuurder begeeft zich naar zijn voertuig, doch dit wordt belet en de inspecteurs dienen de zich verzettende bestuurder uit Kinrooi te boeien en over te brengen ten burele. Het rijbewijs wordt onmiddellijk ingetrokken en de man zal zich dienen te verantwoorden voor de rechtbank.

25-05-2008

  • Sturen onder invloed op de Rijksweg te Dilsen om 05.00 uur, H.G. uit Sittard blaast positief, rijbewijs ingetrokken.
  • Verkeersongeval op de E Dorlaan te Dilsen om 11.10 uur, M.M. uit Hamont rijdt met 4 andere wielrenners in groep. M.D. uit Dilsen merkt de groep wielrenners die van haar rechterkant het kruispunt oprijden te laat op kan een aanrijding niet meer vermijden. M.M. heeft een hoofdwonde en vermoedelijk gebroken been.
  • Verkeersongeval op de Lissenstraat om 11.10 uur, wagen tegen omheining, EAF.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg om 10.40 uur, L.L. uit Maaseik reed met zijn racefiets over het fietspad in de richting Neeroeteren. G.W. uit Maaseik rijdt uit oprit en geeft geen voorrang aan fietser. Fietser licht gekwetst.