dinsdag 6 mei 2008

Arme Schaapjes, Echt.

05-05-2008
  • Vuurtje stoken op R Kruisstraat te Maaseik. Een bewoner is afval aan het stoken in ene zgn brandkorf... Wist niet dat dit niet mocht. Heeft het vuur geblust.
  • Brand vegetatie op Kinrooiersteenweg te Maaseik, melder zegt dat er twee vuurhaarden zijn, ter plaatse, bewering klopt, brandweer vond het eerst verdacht doch naderhand geen sporen op te merken, zou geen brandstichting betreffen.

06-05-2008

  • Verkeersagressie op St Jansberg te Maaseik om 08.10 uur tnv R.D., H.J. en B.A. uit Maaseik, de drie meisjes gingen naar school. Verdachte V.R. uit Echt(NL) wilde een parking achteruit afrijden teneinde zijn wagen aan de overzijde van de straat te parkeren in de berm. Bij dit maneuver raakt hij dan de drie slachtoffers. Eén der meisjes slaat dan op de achterruit om verdachte kenbaar te maken dat zij zich aldaar bevonden. V.R. stopt dan met de wagen waarop hij plots zonder aarzelen terug zijn voertuig in de achteruit zet en op de meisjes inrijdt. Hierop heeft R.D. zich omgedraaid en tegen de wagen geschopt, ter hoogte van de achterbumper. Verdachte is dan uitgestapt en is dan beginnen stampen en slaan naar R.D. en greep haar bij de keel, duidelijk om haar te molesteren. Volgens een getuige was verdachte volledig buiten zijn zinnen. Getuige is tussenbeide gegaan en heeft de vechtenden gescheiden. Verdachte is dan rond de wagen van getuige gelopen en heeft vervolgens terug slachtoffer R.D. bij de keel gegrepen en haar geslagen. Getuige heeft vervolgens opnieuw verdachte gescheiden van zijn slachtoffers en hem weggeduwd. V.R. heeft dan nog bedreigingen geuit aan slachtoffer, is in zijn voertuig gestapt en vervolgens heeft hij zijn wagen geparkeerd. De Politie heeft hem opgepakt en hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter om 14.00 uur alwaar hij aangehouden werd en opgesloten te Hasselt. Slachtoffer R.D. vertoonde rood-blauwe striemen in de halsstreek en in het ziekenhuis werd haar rechterhand gespalkt. H.J. had kwetsuur aan haar been.
  • Verkeersongeval op de Pannenhuisstraat te Dilsen om 16.15 uur, betreft kop-staart aanrijding tussen C.G. die met zijn vrachtauto achter op de wagen van G.Y. uit Dilsen rijdt wanneer die reglementair rechts wilde afslaan. EAF.
  • Brand gebouw op Molenveld te Dilsen, het betreft een schuurbrand, bij onze aankomst is er een stevige rookontwikkeling. Er zijn geen directe aanwijzigingen over het ontstaan van deze brand, doch er zijn elementen die wijzen in de richting van brandstichting. In de schuur ligt een grote hoop afval (pmd-afval, grof huisvuil etc..), er bieden zich enkele getuigen aan die even voordien een verdacht persoon hebben opgemerkt. De brandweer komt ter plaatse en heeft onmiddellijk kontrole over de brand. De brandweercommandant oordeelt van een duidelijke geval van opzettelijke brandstichting. Door de snelle tussenkomst is er geen noemenswaardige schade/nadeel omdat de schuur reeds in verkommerde toestand verkeerde. Verder onderzoek wordt gevoerd door de recherche.
  • Aantreffen krengen op de Watermolenstraat te Dilsen, twee schapen liggen in een gracht op ca 100 m van een boerderij op Schootheide. De boer werd aangesproken. De schapen zijn niet van hem, maar hij zal ze wel met de tractor weghalen en bij zijn andere dode schapen leggen, worden opgehaald door Rendac.
  • Verkeersongeval vlucht op de Vlessersweg om 10.10 uur tnv S.F. uit Dilsen, geparkeerd voertuig werd door onbekende aangereden.