zaterdag 31 mei 2008

Nu heb ik mij wat aan mijne fiets!

31-05-2008
  • Niet-verzekerd voertuig op Sionstraat te Maaseik, voertuig staat op de Sionstraat geparkeerd met twee duplicaat nummerplaten. Nummerplaten zijn afgeleverd voor een VW Polo maar hangen op een BMW op naam van H.L. uit Bocholt. Voertuig getakeld.
  • Verkeersongeval vlucht op de Diestersteenweg te Maaseik om 6.15 uur, fietser A.A. uit Maaseik werd door onbekende zwarte VW Golf omvergereden, niet gekwetst doch fiets is totaal vernield.
  • Diefstal fiets op Eikerstraat te Maaseik.
  • Diefstal fiets op Markt te Maaseik.
  • Diefstal bromfiets op Rijksweg te Dilsen.

vrijdag 30 mei 2008

Hit the road, Jack...

29-05-2008
  • Verkeersongeval op de Maastrichterstwg te Maaseik, S.M. uit Dilsen krijgt Jack Russel tegen wagen.

30-05-2008

  • Verkeersongeval op de Capucienenstraat te Maaseik om 12.30 uur, EAF.

donderdag 29 mei 2008

Niets en toch iets.

Geen meldingen.

Verlofplannen?

Vakantieplannen. Denk aan uw huisdieren, bakker, brouwer, melkboer ... en denk ook aan het nemen van een paar eenvoudige preventieve maatregelen om inbraak te voorkomen.

Raadpleeg daarvoor onze website: http://www.politie-maasland.be/inbraak.html

Het aangeboden vakantietoezicht is kosteloos. Voorkomen is immers beter dan genezen!

woensdag 28 mei 2008

Leiding nodig?

27-05-2008


  • Verdacht persoon/Dief heterdaad op Maastrichtersteenweg te Maaseik, de politieploeg controleert de 20-jarige D.R. uit Berg(NL). Hij heeft een tas met inbrekersmateriaal in zijn bezit. Hij had de intentie de bliksemafleider van de radiozendmast aan het politiebureel te Maaseik te stelen. Tijdens het verhoor geeft hij toe koperdiefstallen gepleegd te hebben te Rekem, Boorsem en Opgrimbie. Hij stal hier telkens de bliksemafleiders van de kerken. Na verhoor mocht betrokkene beschikken.

dinsdag 27 mei 2008

Gelukkig hebben ze geen bevrijding moeten doen!

26-05-2008
  • Verkeersongeval op de Waagstraat te Maaseik om 19.00 uur, tijdens oefening met brandweerwagen heeft brandweer geparkeerde pw geraakt, EAF.

27-05-2008

  • Verkeersongeval op K Boudewijnplein te Maaseik om 01.00 uur, V.J. rijdt met zijn vrachtwagen tegen elektriciteitskast wanneer hij wil vertrekken. INFRAX in kennis gesteld. Gezien het gevaar; regen, blootliggende contacten onmiddellijk over tot herstelling.
  • Diefstal Braak op Rijksweg te Dilsen, ter plaatse werd het hangslot van de toegangspoort geforceerd doch niet open gekregen. Bekaertdraad opengeknipt aan de linkerzijde van het terrein. Poging een takelwagen te stelen. Er werden twee GPS-systemen ontvreemd.

maandag 26 mei 2008

A Bad Trip?

26-05-2008
  • Drugs op Maastrichterstwg te Maaseik, tijdens patrouille gaat de politie over tot controle van twee voertuigen met drie personen. S.D. uit Maasmechelen, K.L. uit Limbricht(Nl) en H.S. uit Hasselt hebben een aanzienlijke hoeveelheid speed en geld op zak. Betrokkenen gearresteerd om 00.15 uur, bevestiging arrestatie door parket, verdachten werden op 26/05/2008 voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  • Drugs op Acht-Meilaan te Maaseik, D.B. uit Maaseik wandelt al zwijmelend midden op de Acht Meilaan ter hoogte van Rosmolenlaan. Het verkeer raast links en recht langs hem door. Betrokkene is volledig van de wereld en weet niet waar hij is. Bij controle blijkt hij een half glaasje Flugel met vloeibare XTC op zak te hebben evenals een buisje om Speed te snuiven. PV wordt opgesteld met voorstel tot therapeutisch advies.

zondag 25 mei 2008

TUTA TUTA FLIKKER FLIKKER. Gij gaat hier dadelijk wat meemaken....

24-05-2008
  • Weerspannigheid op de Rijksweg om 23.30 uur, tijdens SLIM actie rijdt een Citroën XM voorbij het rode verkeerslicht. Twee motards van de zone Maasland volgen de overtreder met blauwe zwaailichten. De bestuurder is niet echt van plan te stoppen. Wanneer de inspecteurs de wagen dan toch aan de kant krijgen wordt één van hen langs achteren aangereden door de Citroën XM. De Motard komt gelukkig niet ten val doch de moto wordt beschadigd. Voertuig blijkt niet-verzekerd. De inspecteur vraagt om een geldig verzekeringsbewijs aan betrokkene, doch deze antwoord : " Als het er hier zo aan toe gaat dan ben ik weg ! ". De bestuurder begeeft zich naar zijn voertuig, doch dit wordt belet en de inspecteurs dienen de zich verzettende bestuurder uit Kinrooi te boeien en over te brengen ten burele. Het rijbewijs wordt onmiddellijk ingetrokken en de man zal zich dienen te verantwoorden voor de rechtbank.

25-05-2008

  • Sturen onder invloed op de Rijksweg te Dilsen om 05.00 uur, H.G. uit Sittard blaast positief, rijbewijs ingetrokken.
  • Verkeersongeval op de E Dorlaan te Dilsen om 11.10 uur, M.M. uit Hamont rijdt met 4 andere wielrenners in groep. M.D. uit Dilsen merkt de groep wielrenners die van haar rechterkant het kruispunt oprijden te laat op kan een aanrijding niet meer vermijden. M.M. heeft een hoofdwonde en vermoedelijk gebroken been.
  • Verkeersongeval op de Lissenstraat om 11.10 uur, wagen tegen omheining, EAF.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg om 10.40 uur, L.L. uit Maaseik reed met zijn racefiets over het fietspad in de richting Neeroeteren. G.W. uit Maaseik rijdt uit oprit en geeft geen voorrang aan fietser. Fietser licht gekwetst.

zaterdag 24 mei 2008

Als de Duitsers met bommen beginnen : ACHTUNG !

23-05-2008
  • Vuurwerk/springstoffen op B Philipslaan te Maaseik, drie Duitse jongens lopen over straat en hebben 2 dozen kretsbommen bij waarvan ze er al verschillende hebben afgestoken. Bommetjes afgenomen.
  • Niet-verzekerd voertuig op de Langerenstraat te Maaseik, getakeld.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 22.30 uur, P.D. uit Maaseik met voertuig Audi reed richting Maaseik, uit bocht gevlogen en links van rijbaan terecht gekomen, een verlichtingspaal geraakt en stil gekomen tegen omheining en poort van een woning. De woning werd ook even geraakt. F.Y. uit Maaseik die vlak na het ongeval zijn VW golf in richting van Nrt bestuurt rijdt over verlichtingspaal.
  • Winkeldiefstal op Europalaan te Dilsen tnv GB, een werkneemster bemerkt dat een man spullen onder zijn jas heeft zitten; stapt naar de man toe, waarna deze het op een lopen zet naar buiten; buiten stapt de man in een camionette met bestuurder aan boord; deze vluchten weg richting Rijksweg Dilsen, 25 flesjes parfum gestolen.

24-05-2008

  • Opzettelijke slagen op Markt te Maaseik om 00.45 uur, een koerier van Group 4 die een lichting moest doen in de BBL bank trof daar twee allochtone personen aan die aan het snuiven waren. Toen hij ze vroeg weg te gaan heeft één persoon hem een vuistslag in het gezicht gegeven waarna beiden wegrenden na hem nog te bedreigen geen politie te verwittigen. De politie spoort de daders op. De koerier was gekwetst aan de lippen doch kon zijn ronde verder zetten.
  • Opzettelijke slagen op de G Kerkstraat te Maaseik om 01.55 uur. E.L. uit Susteren(Nl) krijgt vuistslag in gezicht van een blanke man, verder onderzoek volgt..
  • Vechtpartij op de Markt te Maaseik om 03.15 uur, een 12 tal man gooien met champagneflessen en zijn aan het vechten. Ze stappen in auto’s en verdwijnen. De toegangsdeur van een café is gesneuveld. Er liggen glasscherven op grond. Iets later komen de uitbaters van enkele zaken buiten en beginnen hun beklag te doen.

vrijdag 23 mei 2008

Voor de Noorderburen : Lees Bestelwagen !

22-05-2008
  • Terugvinden gestolen voertuig op Siemenslaan Esso Parking, een gestolen Mercedes camionette wordt aangetroffen, het slot aan de bestuurderszijde is geforceerd en het contactslot is eruit gehaald. Het voertuig werd gestolen in Nederland. Lokale recherche doet sporenonderzoek.
  • Vandalisme op K Boudewijnplein te Dilsen, twee sneden in fietsband aangebracht.
  • Weggelopen minderjarige te Bree, 12- jarige V.N. is weggelopen op de St Martinusschool te Bree. Een half uurtje later wordt hij aangetroffen op Kloosterbempden te Maaseik.
  • Diefstal braak op Maastrichterstwg te Maaseik, glas van serre ingesmeten en bepaalde zaken ontvreemd.

23-05-2008

  • Brand op Ziepstraat te Maaseik om 09.15 uur, uitslaande brand bij houthandel, vuur snel onder ctl door BW.

donderdag 22 mei 2008

Stampertje meets Droopy!

21-05-2008
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 17.43 uur, E.C. uit Maaseik rijdt achteruit weg uit de parkeerplaats en merkt het voertuig van M.A. uit Geleen(Nl) niet op. EAF ingevuld.
  • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 18.25 uur, wagen rijdt weg vanuit garage en ziet niet dat een bus het terrein oprijdt om te gaan tanken. Contact tussen de twee voertuigen. EAF.
  • Verkeersongeval vluchtmisdrijf op de Markt te Maaseik om 19.50 uur, S.L. uit Maaseik heeft zijn voertuig geparkeerd op de Markt. Vanop een terrasje ziet hij een Nederlands voertuig dat naast het zijne geparkeerd staat wegrijden en zijn vtg raken. Hij loopt naar het aanrijdende vtg. De bestuurder heeft hem niet gezien (of doet alsof) en rijdt door. Verder onderzoek.
  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik tnv Kruidvat, een inwoonster wordt betrapt op het stelen van een halsketting en een bril. Nadeel: 8,50 Euro.
  • Diefstal fiets op Kerkhofstraat te Dilsen.
  • Opzettelijke slagen op B prevotlaan te Dilsen, een inwoner was hedenmiddag met zijn hondje aan het wandelen op de oude terreinen van het kiezelbedrijf GRALEX. Hij ziet dat voor hem een man en een vrouw lopen met een hond die niet aan de leiband is. Hij maakt hierover verschillende keren een opmerking en dan komt het tot een woordenwisseling tussen beide partijen. De andere man neemt dan een steen en komt in de richting van aangever. Wanneer hij dan bij hem komt stampt hij hem tegen het rechterbeen en stampt zijn hondje omver.
  • Verkeersongeval op de Hoogbaan te Dilsen om 09.15 uur, L.J. uit Dilsen rijdt met zijn lichte bestelwagen over de Hoogbaan. Hij bekijkt even hoe hij zijn voertuig kan parkeren terwijl hij op de weg stil staat. Hij rijdt vervolgens achteruit om zich op een parking te zetten. Intussen is P.M. uit Maasmechelen echter achter hem komen staan. Zij reed in dezelfde richting, zag de lichte vrachtwagen staan en is dan even voorzichtig achter het voertuig blijven wachten. Ze dacht dat de bestuurder ging indraaien of dergelijke. Toen L.J. achteruit reed trachtte ze nog aan de kant te gaan, te laat echter. L.J. rijdt tegen haar bromfiets en zij komt ten val. Schade aan bromfiets. P.M. gekwetst overgebracht naar ziekenhuis Msk.
  • Afzetterij op Siemenslaan te Dilsen tnv Esso, een inwoner uit Dilsen tankt zonder betalen.

woensdag 21 mei 2008

Soja- of Sesamolie? motololie!!!

20-05-2008
  • Diefstal fiets op Eikerstraat te Maaseik, is reeds vierde fiets die weg is.
  • Verkeersongeval vlucht op Kloosterbempden te Maaseik, een opel astra met Nederlandse nummerplaat heeft tegen poort aan de achterkant van het winkelcomplex gereden en is doorgereden, verder onderzoek naar de dader wordt uitgevoerd.
  • Carjacking op Hepperpoort te Maaseik tnv M.M. uit Weert, slachtoffer parkeert zijn voertuig op de parking aan de Hepperpoort, hij wandelt hierop te voet naar de Markt. Als hij erna terug bij zijn auto komt en in zijn wagen wil stappen, wordt hij door 2 onbekenden aangevallen. Hij dient zijn geld+vtg af te staan.
  • Diefstal fiets op Rijksweg te Dilsen.
  • Onverantwoord rijgedrag op de Schoolstraat te Dilsen om 20.53 uur, gele bromfiets met passagier zonder helm gaat de vlucht op. Bijstand van motoragenten, passagier L.M. uit Dilsen kan gevat worden, bestuurder zal eveneens gevat worden.
  • Diefstal lichte vrachtwagen op Koeweerd te Dilsen tnv een inwoner. Iveco werd ontvreemd.
  • Oliespoor op Rijksweg te Dilsen, oliespoor op fietspad aan het Chinese restaurant in Lanklaar, auto's zouden er rakelings over rijden en verder uitsmeren, opgeruimd door BW.


Verkeersactie op N78-N75 op 20/05/2008 van 1300-2100 :

287 voertuigen werden gecontroleerd :
16 ademtesten=safe : 1 Drugtest=negatief :
1978 snelheidsovertredingen waarbij 126 overtreders.
8 waarschuwingen, 2 Processen-verbaal technische eisen en 3 onmiddellijke inningen parkeren werden uitgeschreven.

dinsdag 20 mei 2008

Ik moet niets hebben dat dient om te werken.

19-05-2008

  • Poging diefstal braak op Hoeveweg te Dilsen, een hangslot van een container op het terrein van De Maasvallei, welke dient als opslagplaats van materialen, werd stukgebroken. Er werd niets gestolen.
  • Diefstal braak op B Henrylaan te Dilsen, deur werd geforceerd, een geldsom werd ontvreemd.
  • Verkeersongeval vlucht op de M Stansstr te Dilsen, bij het thuis komen stelt ze vast dat haar wagen beschadigd is. Vermoedelijk werd de geparkeerde wagen aangereden door een bromfiets. Wagen werd licht beschadigd.

maandag 19 mei 2008

Da's Kras.

18-05-2008
  • Vandalisme op Bleumerstraat te Maaseik, kras op wagen.
  • Heterdaad diefstal op Maastrichterstwg te Maaseik, buxus gestolen.

19-05-2008

  • Diefstal voertuig op Watermolenstraat te Dilsen, een BMW werd gestolen, verder onderzoek.

zondag 18 mei 2008

Zelfs met één oog zien ze nog alles..

17-05-2008

  • Drugs op Weertersteenweg te Maaseik, tijdens patrouille valt het oog op de sportieve rijstijl van L.N. uit Overpelt, doen stoppen, ctl, heeft op de achterbank een pot staan met daarin cannabis en parafernalia. PV opgesteld.
  • Diefstal op Gruitroderlaan te Maaseik, op een bouwwerf werd electrisch installatiemateriaal gestolen.
  • Vandalisme op Steenkuilstraat te Dilsen, kras op wagen.
  • Verkeersongeval op de Siemenslaan te Dilsen om 20.00 uur, W.O. uit Dilsen en B.G. uit Maasmechelen komen in aanrijding met elkaar.

zaterdag 17 mei 2008

Heel Dilsen is gestoord!

16-05-2008
  • Opzettelijke slagen op Sionstraat te Maaseik, twee bewoners uit Maaseik hebben zich na de zitting bij het vredegerecht bij de keel gegrepen.
  • Diefstal op Maastrichterstwg te Maaseik, handtas van inwoonster uit Kinrooi werd gestolen tijdens winkelen in Aldi.
  • Verkeersongeval op de Kasteelstraat te Maaseik om 18.20 uur, V.B. uit As komt vanuit Opoeteren over de Kasteelstraat en net na de bocht voor de Schans verliest hij de controle over zijn vtg en komt zo in aanrijding met J.K. uit Maaseik. V.B. vliegt met zijn vtg in de gracht. Beide bestuurders gekwetst en afgevoerd naar Maaseik. V.B. blaast Positief, rijbewijs ingetrokken door het parket.
  • Diefstal op Europalaan te Dilsen, portefeuille van een inwoonster werd tijdens winkelen in GB gestolen.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg om 17.20 uur, W.S. uit Maaseik komt uit de Langstraat en wil de Rijksweg oversteken met haar vtg. G.M. uit Maaseik komt uit de Stationsstraat en wil links afslaan richting Maaseik waarbij het tot een aanrijding komt.
  • Diefstal bromfiets op Boyen te Dilsen.
  • Electriciteitsstoring van 00.40 uur tot 01.20 uur te Dilsen-Stokkem, blijkt een probleem in de gehele gemeente te zijn.

vrijdag 16 mei 2008

Takelkosten worden gemaakt doch niet altijd vergoed.

15-05-2008
  • Sluikstorten op Langerenstraat te Maaseik, huisvuil en grof vuil werd naast eigendom gestort, er zijn aanwijzingen naar de overtreder.
  • Niet-verzekerd voertuig op Kanaalstraat en op Weertersteenweg te Maaseik, de Ford escort van T.B. uit Maasmechelen en de Quad van A.E. uit Kinrooi zijn niet verzekerd en worden getakeld.
  • Vandalisme op Krekeldries te Dilsen, eieren tegen gevel.

16-05-2008

  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 06.20 uur, D.O. uit Dilsen is via de Soerveldweg de Boslaan willen oprijden. Hij had echter de gracht niet opgemerkt, die zorgde voor de scheiding tussen de Soerveldweg met de Boslaan en is hier met de voorkant van zijn voertuig ingesukkeld. Zelf is hij niet gekwetst. Takeldienst ter plaatse en sleurt het voertuig uit de gracht. Er is geen schade aan het voertuig en betrokkene kan zijn reis verder zetten.

donderdag 15 mei 2008

De oorlog laat overal zijn sporen na.

14-05-2008
  • Niet-verzekerd voertuig op Kinrooiersteenweg te Maaseik H.H. rijdt met opgefokte bromfiets, getakeld.

15-05-2008

  • Diefstal voertuig op B Philipslaan te Maaseik tnv V.R. uit Bocholt, Mercedes Camionette werd gestolen.
  • Pieletuttemanenvrouw op Weerstandersweg te Dilsen een inwoner fietste over het jaagpad Zuid-Willemsvaart, op de betonnen bunker te Rotem ligt een jong meisje volledig naakt alsook een oudere man, melder was te zeer aangedaan om dadelijk te reageren en komt het ’s anderendaags melden..

woensdag 14 mei 2008

Toch nog Krengen na Moederdag? .......en Koeien, Kalveren, Eieren..

13-05-2008
  • Diefstal fiets op V Eycklaan te Maaseik.
  • Diefstal op K Aertsplein te Maaseik, voor de derde keer werd 60m voedingskabel gestolen.
  • Verkeersongeval op de Gruitroderlaan te Maaseik om 18.20 uur, de 15-jarige G.B. uit Maaseik rijdt met zijn fiets over het fietspad van de Gruitroderlaan. C.G. uit Hasselt wil vanop de Gruitroderlaan links de Schoolstraat inrijden maar ziet de fietser niet afkomen.
  • Drugs op Molenweg te Maaseik, de politiepatrouille treft een Nederlands voertuig aan met gedoofde lichten. Tijdens controle word een verboden wapen (mes) en verdovende middelen aangetroffen bij de inzittenden, C.M. en V.M. uit Weert(Nl).
  • Aantreffen krengen op Rijksweg te Dilsen, betreft een dood paard dat men heeft laten inslapen na vechtpartij met ander paard waarbij kaak overgestampt werd, kreng wordt opgehaald.
  • Opzettelijke slagen op Kruishoefstraat te Dilsen bij Alro, vakbondsverkiezingen zijn uit de hand gelopen, een afgevaardigde uit Maasmechelen kreeg het aan de stok met een concurrent, hij klaagt van hoofdpijn en pijn aan zijn elleboog. Politie ter plaatse. Er ontstaat wat duw-en trekwerk tussen beide vakbondsgroepen. De verdachte zegt dat slachtoffer gevallen is met zijn fiets toen hij zijn groep wat kwam uitdagen. De feiten zijn gebeurd op de parking van de Alro.

14-05-2008

  • Loslopende dieren op Kasteeldreef te Dilsen, toeristisch fietspad, 10 loslopende koeien, patrouille heeft ze terug in weide gezet.
  • Pieletutteman op Driepaal te Dilsen, drie jonge gasten melden een naakte man opgemerkt hebben in de omgeving. Het betrof een kaalhoofdig man met een zonnebril op. Verder is er niets geweten van deze persoon.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 11.00 uur, L.M. uit Herten(Nl) is met haar voertuig achteruit gereden tegen een standpijp van de waterleiding.

dinsdag 13 mei 2008

Er worden nog geen patatten genoeg gegeven!

12-05-2008
  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 12.00 uur, geen verdere gegevens.
  • Diefstal op Acht Meilaan te Maaseik, electriciteitskabels gestolen op bouwwerf.
  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 22.30 uur, H.M. krijgt ree tegen wagen, ree leeft nog. Dierenhulpcentrum ingelicht. Wordt met een dierenambulance opgehaald.
  • Verkeersongeval op de Dorpsstraat te Dilsen om 11.10 uur tussen wagen bestuurd door B.F. uit Tielt en motorrijder W.E. uit Dilsen die licht gekwetst werd.
  • Opzettelijke slagen op de Zonnestraat te Dilsen tnv C.P.. Deze was aan het wandelen aan de Maas en passeerde een persoon met rotweiler. De rotweiler liep los. C.P. heeft een opmerking gemaakt tegen de persoon, dat dit niet mocht en hij het niet veilig vond voor zijn kinderen. Hierbij heeft C.P. een patat tegen zijn kaak gekregen, waarbij een tand stuk brak. De verdachten zijn dan gaan lopen naar hun voertuig en zijn vertrokken. De nummerplaat werd genoteerd en verder onderzoek naar de daders zal gebeuren.
  • Vechtpartij op Bonenkamp te Dilsen, vechtpartij tussen een tiental jongeren van de wijk. twee jongens hebben serieuze patatten gehad. Eén heeft een dik gezicht en pijn aan zijn kaak, de andere heeft een bloedneus.
  • Verkeersongeval de Steenweg naar Nrt te Dilsen om 20.55 uur, D.C. uit Dilsen rijdt ree aan, ree dood.

13-05-2008

  • Aantreffen geseind persoon op Heppersteenweg te Maaseik, betrof de 62-jarige D.G. uit Genk. Spreekt Frans en Italiaans, is duidelijk verward, kon geen gegevens geven van identiteit, adres of dergelijke meer. Meegenomen ten burele. Via Politie GAOZ identiteit kunnen achterhalen. Was een onrustwekkende verdwijning. Betrokkene werd afgehaald door schoonzoon.
  • Nachtlawaai personen op Saalweg te Dilsen, wanneer de politiepatrouille over de Kolderstraat rijdt zien zij personen voetballen op het pleintje, aangekomen op Saalweg is er nog maar 1 allochtoon persoon aanwezig, de rest is ervandoor gegaan, even later komen 4 andere Allochtonen terug, waaronder C.A. en E.M.(ons genoegzaam bekend), hen gevraagd zich rustig te houden, C.A. en E.M. nogmaals erop gewezen dat ze contactverbod hebben, politie wordt volledig genegeerd ... Proces-verbaal opgesteld.
  • Poging inbraak op Krekeldries te Dilsen, inwoonster hoorde dieven klink forceren, is beginnen te gillen waarop dieven vertrokken.

maandag 12 mei 2008

Hij verliest méér dan zijn gezicht.

  • Verkeersongeval op de Kinrooierstwg te Maaseik om 19.50 uur, T.K. uit Maaseik zit gekneld in zijn auto. Is vanuit Neeroeteren gekomen richting Kinrooi en heeft de controle over zijn wagen verloren. Heeft links van de rijbaan 2 bomen geraakt en is dan tot stilstand gekomen op de rijbaan. Vtg total loss. T.K. was bij aankomst van de politie nog bij bewustzijn maar was helemaal wild, vermoedelijk onder invloed van drugs. Moest met 3 personen vastgehouden worden om de brandweerlui hun werk te laten doen voor bevrijding. Had ernstige kwetsuren in het aangezicht, werd afgevoerd naar ziekenhuis op intensieve zorgen. Een bloedstaal werd afgenomen.
  • Terugvinden gestolen voertuig in Kanaal op de O Brugstraat te Dilsen, er drijft een voertuig midden in het kanaal, betreft witte oude Ford Sierra, voertuig werd enige tijd geleden gestolen op de terreinen van Dilsen VV.
  • Diefstal braak op Bakkershoefstraat te Dilsen, fiets werd uit afgesloten schuur gestolen. Slot werd opengebroken en damesfiets werd gestolen. Even later krijgt de politie dan telefoon dat er een jongen mee over de wijk fietst. Blijkt dit E.A. te zijn, niet onbekend. Hij slaat weer toe...Fiets werd afgenomen en terug aan eigenaar bezorgd. E.A zegt de fiets in de struiken gevonden te hebben en weet er verder weeral niets van. Ouders weeral ingelicht en pv opgesteld.

zondag 11 mei 2008

EVALUATIE ACTUA BLOG

Geachte Blog-Watchers,

Vandaag werd de 220 ste Actua-Blog gepubliceerd, het gaat hard. Tijd voor een evaluatie. Graag hadden wij positieve en negatieve kritieken ontvangen op politie.maasland@maaseik.be om een klankbord te hebben waarop wij kunnen aftoetsen of :
a. Vindt u de actua-blog een nuttige site om naartoe te surfen. Wat vindt u er goed of slecht aan?
b. Verstrekken wij u voldoende informatie of heeft u het gevoel dat wij u te veel informatie verstrekken?
c. Wat vindt u van ons taalgebruik? Moeten wij een meer zakelijke toon aanhouden, zijn de gebruikte afkortingen verstaanbaar enz..

Dus Klik, Tik en Mail


Mvg,

PZ Maasland

Only Fools and Horses!


  • Nachtlawaai op Lindenlaan, Groep jongeren is lawaai aan het maken op de Lindenlaan. Zouden tegen brievenbussen aan het stampen zijn. Personen kunnen aantreffen op de Lindenlaan. 7 jongeren van Sittard(NL) komen terug van een feestje en gaan bij een vriend op de Oude Ophoverbaan slapen. Personen aangemaand het rustig te houden. Patrouille in de buurt tot personen op de Oude Ophoverbaan waren. Geen schade aan brievenbus kunnen aantreffen. Geen andere schade op de wijk.
  • Verkeersongeval te Elen langs de Maas om 17.20 uur, S.R. uit Dilsen rijdt met de motorfiets van zijn nonkel over De Damiaan te Elen. Ergens ter hoogte van een paardenweide is een koord over de veldweg gespannen waardoor de motorrijder ten val komt zonder veel erg. Een inwoner uit Maaseik had zijn paarden van weide verhuisd. Hij verklaart echter zeer voorzichtig gewerkt te hebben en het koord enkel ontspannen op de veldweg gelegd te hebben. Pv werd opgesteld.
  • Burentwist op Gasthuisveld te Maaseik, een inwoner is met tuinslang water aan het binnenspuiten bij zijn buurvrouw omdat deze de TV te hard heeft staan.

zaterdag 10 mei 2008

Junge, komm bald wieder..bald wieder..nach Haus.

09-05-2008
  • Verkeersongeval op de Kanaalstraat te Maaseik om 17.30 uur, tussen G.P. uit Meeuwen en H.R. uit Bree, EAF.
  • Winkeldiefstal op B Philipslaan tnv Carrefour, winkeldetective betrapt een verdachte het stelen van een oortelefoon.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 08.30 uur, H.B. rijdt over de Boslaan richting Genk. H.T. uit Dilsen draait vanuit de Vlessersweg de Boslaan op richting Genk. Even na het kpt komt het tot een aanrijding. EAF.
  • Niet-verzekerd voertuig op Boslaante Dilsen, P.F. uit Maasmechelen zijn bromfiets gaat 90Km/U, getakeld.
  • Bedreigingen op Dr Lenstralaan te Dilsen tnv de postbode, een inwoner heeft de postbode uitgescholden omdat er een brief verkeerd werd bezorgd. Inwoner werd aangemaand.
  • Verkeersongeval op de Vlessersweg te Dilsen, voertuig De Post heeft tegen omheiningsmuur gereden, wordt geregeld.
  • Nachtlawaai op Saalweg te Dilsen, er bevinden zich een 15-tal personen op dat pleintje die een hoop kabaal maken - omwonenden kunnen niet slapen, aangemaand, jongeren gaan weg.

10-05-2008

  • Onrustwekkende verdwijning minderjarige op Leeuwerikstraat te Maaseik, verdwijning 14-jarige H.T. uit Wurselen(DL), de jongen is men al een uur aan het zoeken, ’s morgens meldt moeder dat hij terug is, was bij vriend in slaap gevallen.
  • Vechtpartij op de Markt, een vijftiental vooral alllochtone jongeren staan buiten. Er is een vechtpartij geweest tussen twee jongeren. De gemoederen raken verhit en er is wat heen en weer geroep. De politie is ter plaatse gebleven tot even na 04.00 uur, dan zijn de meeste gasten het afgestapt.
  • Verkeersongeval vlucht op de Herenlaakweg te Maaseik om 09.40 uur, auto uit de bocht gevlogen en boomke meegenomen, de nummerplaat bleef achter, betrof een Duitse onderdaan, zal verder onderzocht worden.

vrijdag 9 mei 2008

Wat ruist er door het Struikgewas !!!

  • Verkeersongeval met vluchtmisdrijf op de Maastrichtersteenweg te Maaseik. Een vrachtwagen doet een levering in opdracht van een firma uit Oudenaarde. Bij vertrek raakt hij een verlichtingspaal en gaat er in volle vaart van door. Een garagist is getuige van het ongeval. Telefonisch kontakt opgenomen met de vrachtwagenchauffeur. Hij weigert alle medewerking. PV van vluchtmisdrijf werd opgesteld.
  • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik, aanrijding tss 2 personenwagens.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen-Stokkem. Een voertuig Opel Astra staat slotvast in de middenberm. De wagen is rakelings langs de verlichtingspaal door gereden en heeft verscheidene struikgewassen uitgerukt. Nergens rem- of slipsporen. De bestuurder is nergens te bespeuren. Voertuig werd getakeld. Pv van vluchtmisdrijf werd opgesteld.

donderdag 8 mei 2008

The Three Stooges!!!

  • Verdachte gedragingen op Klauwenhof te Maaseik om 21.00 uur, tijdens patrouille stelt de politie vast dat twee Maaseikenaren op de terreinen van de Dragetra gitaar zitten te spelen temidden van een 30-tal blikken bier. Betrokkenen komen er blijkbaar bij goed weer samen om te tokkelen. Betrokkenen aangemaand om hun afval op te ruimen. Een half uur later ziet de patrouille een derde Maaseikenaar in die richting rijden, ctl, ademtest = Alert (was even zijn gitaar gaan halen). Onmiddellijke Inning + 3 uur stuurverbod.

woensdag 7 mei 2008

ATTENTIE !!!! Gelegenheid maakt de dief !!

06-05-2008
  • Diefstal fiets op Voorshoventerweg te Maaseik.
  • Heterdaad diefstal op Maastrichtersteenweg te Maaseik om 1700 uur, is in feite gesloten (zaak is verkocht), ter plaatse werd V.K. uit Dilsen op heterdaad betrapt met het stelen van ondermeer metalen. Onderzoek door recherche Maasland, V.K. bekent een 5-tal maal in het tuincentrum te zijn geweest voor het plegen van diefstallen. Hij was meestal in gezelschap van M.J. uit Dilsen. Het merendeel van de buit werd aangetroffen bij M.J. Na verhoor konden de dieven beschikken in afwachting van hun proces.
  • Diefstal fiets op B Philipslaan te Maaseik.

07-05-2008

  • Diefstal woning op K Albertlaan te Maaseik. Voordeur was toe, doch niet slotvast. Mogelijk werd de voordeur door de bewoners niet goed toegetrokken bij het slapen gaan. Uit de handtas die thv de voordeur op een dekenkist stond, is een GSM, autosleutel en geld verdwenen, een laptop werd eveneens gestolen.
  • Diefstal woning op K Albertlaan te Maaseik, voordeur was niet slotvast afgesloten - brieventas lag op kast in de living - hieruit werd geld ontvreemd - verder kast doorzocht - geen schade aan woning.
  • Diefstal woning Aan de Lievenheer te Maaseik, 2 laptops - geld en gsm ontvreemd langs achterdeur, deur was niet afgesloten.
  • Diefstal fiets op Boomgaardstraat te Maaseik, het rijwiel was slotvast, evenwel stak de sleutel nog in het slot.
  • Heterdaad Afzetterij op Pauwengraaf te Maasmechelen om 11.00 uur , via de radio verneemt de politiepatrouille Maasland(Dilsen) dat er in Maasmechelen een voertuig heeft getankt zonder te betalen. Tijdens patrouille over het industrieterrein van Lanklaar komt de patrouille desbetreffend voertuig tegen en doen hen stoppen. 2 mannelijke inzittenden zijn Nederlanders. Ze geven toe niet betaald te hebben omdat ze geen geld bij hadden. Hen 'voor ons op' naar het tankstation gebracht alwaar de ploeg van Maasmechelen de boosdoeners overneemt. Beide daders hebben geen enkel identiteitsdocument of autopapier voorhanden en worden door politie Maasmechelen overgebracht ten burele voor verder onderzoek. Ze waren reeds gekend voor dezelfde feiten (schuldbekentenis lag in het voertuig).

dinsdag 6 mei 2008

Arme Schaapjes, Echt.

05-05-2008
  • Vuurtje stoken op R Kruisstraat te Maaseik. Een bewoner is afval aan het stoken in ene zgn brandkorf... Wist niet dat dit niet mocht. Heeft het vuur geblust.
  • Brand vegetatie op Kinrooiersteenweg te Maaseik, melder zegt dat er twee vuurhaarden zijn, ter plaatse, bewering klopt, brandweer vond het eerst verdacht doch naderhand geen sporen op te merken, zou geen brandstichting betreffen.

06-05-2008

  • Verkeersagressie op St Jansberg te Maaseik om 08.10 uur tnv R.D., H.J. en B.A. uit Maaseik, de drie meisjes gingen naar school. Verdachte V.R. uit Echt(NL) wilde een parking achteruit afrijden teneinde zijn wagen aan de overzijde van de straat te parkeren in de berm. Bij dit maneuver raakt hij dan de drie slachtoffers. Eén der meisjes slaat dan op de achterruit om verdachte kenbaar te maken dat zij zich aldaar bevonden. V.R. stopt dan met de wagen waarop hij plots zonder aarzelen terug zijn voertuig in de achteruit zet en op de meisjes inrijdt. Hierop heeft R.D. zich omgedraaid en tegen de wagen geschopt, ter hoogte van de achterbumper. Verdachte is dan uitgestapt en is dan beginnen stampen en slaan naar R.D. en greep haar bij de keel, duidelijk om haar te molesteren. Volgens een getuige was verdachte volledig buiten zijn zinnen. Getuige is tussenbeide gegaan en heeft de vechtenden gescheiden. Verdachte is dan rond de wagen van getuige gelopen en heeft vervolgens terug slachtoffer R.D. bij de keel gegrepen en haar geslagen. Getuige heeft vervolgens opnieuw verdachte gescheiden van zijn slachtoffers en hem weggeduwd. V.R. heeft dan nog bedreigingen geuit aan slachtoffer, is in zijn voertuig gestapt en vervolgens heeft hij zijn wagen geparkeerd. De Politie heeft hem opgepakt en hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter om 14.00 uur alwaar hij aangehouden werd en opgesloten te Hasselt. Slachtoffer R.D. vertoonde rood-blauwe striemen in de halsstreek en in het ziekenhuis werd haar rechterhand gespalkt. H.J. had kwetsuur aan haar been.
  • Verkeersongeval op de Pannenhuisstraat te Dilsen om 16.15 uur, betreft kop-staart aanrijding tussen C.G. die met zijn vrachtauto achter op de wagen van G.Y. uit Dilsen rijdt wanneer die reglementair rechts wilde afslaan. EAF.
  • Brand gebouw op Molenveld te Dilsen, het betreft een schuurbrand, bij onze aankomst is er een stevige rookontwikkeling. Er zijn geen directe aanwijzigingen over het ontstaan van deze brand, doch er zijn elementen die wijzen in de richting van brandstichting. In de schuur ligt een grote hoop afval (pmd-afval, grof huisvuil etc..), er bieden zich enkele getuigen aan die even voordien een verdacht persoon hebben opgemerkt. De brandweer komt ter plaatse en heeft onmiddellijk kontrole over de brand. De brandweercommandant oordeelt van een duidelijke geval van opzettelijke brandstichting. Door de snelle tussenkomst is er geen noemenswaardige schade/nadeel omdat de schuur reeds in verkommerde toestand verkeerde. Verder onderzoek wordt gevoerd door de recherche.
  • Aantreffen krengen op de Watermolenstraat te Dilsen, twee schapen liggen in een gracht op ca 100 m van een boerderij op Schootheide. De boer werd aangesproken. De schapen zijn niet van hem, maar hij zal ze wel met de tractor weghalen en bij zijn andere dode schapen leggen, worden opgehaald door Rendac.
  • Verkeersongeval vlucht op de Vlessersweg om 10.10 uur tnv S.F. uit Dilsen, geparkeerd voertuig werd door onbekende aangereden.

maandag 5 mei 2008

Heel België steunt St Truiden! of niet..

  • Diefstal fiets op Sportlaan te Dilsen.
  • Brand vegetatie op Vaartstraat te Dilsen, blijkt uiteindelijk een klein bosbrandje op de Brugstraat aan de kapel van de Weerstand. Brandweer heeft het snel geblust.
  • Vandalisme op Waagstraat te Maaseik tnv een inwoner, kras op wagen.
  • Beschadigingen op Kloosterbempden te Maaseik tnv een inwoonster, jongeren waren aan het vissen en met stenen naar elkaar aan het gooien – een jongen uit St Truiden raakt voertuig van klager - betrokkene geeft feiten toe.
  • Winkeldiefstal op Bosstraat te Maaseik tnv Essec, een getuige ziet een manspersoon welke op een bank zit. Hij loopt enkele malen heen en weer en legt vervolgens een blauwe plastic zak voor de etalage. Even later werpt hij met een steen raam etalage stuk. De verdachte wordt toegeroepen, verdachte antwoord hen in een Nederlands Limburgs accent. Er werden enkel "dummie" GSM's gestolen, welke geen waarde hebben.
  • Val fietser op de Schoolstraat te Maaseik, een inwoonster is met fiets gevallen, naar ziekenhuis.

zondag 4 mei 2008

Huis op stelten!

03-05-2008

  • Diefstal op Boomgaardstr te Maaseik, van het terras op de Markt zijn er een tafel en vier stoelen gestolen.
  • Vandalisme op Eikerstraat te Maaseik, linkerflank wagen bekrast.
  • Verkeersongeval op de Spilstraat te Maaseik om 17.00 uur, C.K. uit Maaseik verliest ctl over stuur en ramt wagen van V.A. uit Kinrooi en S.M. uit Maaseik, in de wagen van bestuurster werd vloeibare XTC en Hasj aangetroffen.
  • Poging inbraak op Jagersborg te Maaseik, draad van omheining bedrijf werd doorgeknipt.
  • Verkeersongeval op Gasthuisveld te Maaseik, zesjarige meisje is met fiets tegen wagen gereden.

04-05-2008

  • Vandalisme op Markt te Maaseik, bloembakken omvergegooid en plantjes uitgetrokken.
  • Vandalisme op G Kerkstraat te Maaseik tnv M.R. uit Roosteren, spiegel en ruitenwisser afgebroken.
  • Vandalisme Steenkuilstraat te Dilsen, een fiets werd op het geparkeerd voertuig van een inwoner uit de straat gegooid.
  • Vuur Stoken op B Henrylaan te Dilsen om 00.15 uur, een inwoner is inderdaad afval aan het verbranden; plastiek, blikken enz. Vuur dadelijk laten uitmaken. In de oude schuur treft de politie een waar stort aan. PV opgesteld en aangemaand om alles legaal op te ruimen.
  • Vandalisme op Boekweitstraat te Dilsen, brievenbus werd volledig vernield, blijkt dat de betonnen brievenbus, zijnde een huisje op voet, werd omvergeduwd. Hierdoor is het huisje in stukken gebroken.

zaterdag 3 mei 2008

Fiets hem erin!

02-05-2008
  • Sturen onder invloed/Sturen spijts verval op K Boudewijnlaan te Maaseik een inwoner uit Maaseik werd omstreeks 00.30 uur onderworpen aan een ademtest die resulteerde in 'P'. Het rijbewijs van betrokkene werd voor de duur van 6 uur ingehouden. Omstreeks 03.40 uur ziet de politiepatrouille het voertuig rijden op de Koning Boudewijnlaan te Maaseik. Bestuurder van het voertuig rijdt met het voertuig spijts verval. Gezien de bestuurder van het voertuig rijdt spijts verval wordt het voertuig ingehouden.
  • Opzettelijke slagen op Spreeuwerstraat te Maaseik, een anonieme melder laat weten dat een jongen een meisje aan het afslaan is, ter plaatse, betreft een ruzie tussen ex-partners T.B. uit Maasmechelen en P.C. uit Maaseik waarbij aan beide zijden slagen vallen. Beide partijen zijn gekend bij onze diensten. Beide partijen verhoord, contact opgenomen met parket. Iedereen mag beschikken.
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 17.10 uur, S.A. uit Maaseik reed met haar wagen over de Ophovenstraat in de richting van de Maaseikerlaan. Aangekomen t.h.v. de parking van winkel 'de Spar' draait ze naar links teneinde de parking op te rijden. Tijdens dit maneuver merkt ze de tegemoetkomende motorrijder S.M. uit Maaseik niet op. De bestuurder van de motorfiets moet hierdoor plots remmen om een aanrijding te voorkomen en komt ten val. De motor schuift tegen de wagen aan. S.M. heeft hierbij lichte schaafwonden aan beide handen opgelopen doch heeft geen dokter nodig.

03-05-2008

  • Vandalisme op K kerkstraat te Maaseik tnv V.G. uit Susteren, twee buitenspiegels afgetrapt.
  • Diefstal fiets op Europalaan te Dilsen, melder is langs het kanaal aan het fietsen. Onder en op de brug staan enkele jongeren. Eén van de jongeren gooit vanaf de brug een fiets in het kanaal. Melder herkent één van de jongeren onder de brug. De Politie komt het bewuste groepje jongeren tegen. Zij ontkennen alles. De gsm's van de andere jongeren worden gecontroleerd. Er staan inderdaad filmpjes op van aan de brug. Iedereen ontkent iets met de fiets te maken te hebben. De zaak wordt verder onderzocht.

vrijdag 2 mei 2008

Jupiler! Mannen weten waarom!

01-05-2008
  • Onopzettelijke slagen te Opoeteren tijdens voetbaltornooi. Er is in de kantine een discussie ontstaan nadat er met champagne gespoten was. Er is voedsel heen en weer gegooid tussen 2 tafels. Op een gegeven moment is er dan een glas in de lucht gegooid. Een van de scherven zou iemand in het gezicht geraakt hebben. Persoon zou naar ziekenhuis zijn. Dader is onbekend. Aantal mensen om inlichtingen gevraagd. Iedereen in verre staat van dronkenschap dus geen nuttige info gekregen. Slachtoffer nooit aangekomen in ziekenhuis.

02-05-2008

  • Sturen onder invloed op Molenweg te Maaseik om 09.10 uur, B.R. uit Dilsen heeft vooraan in het voertuig een open blik JUPILER in de bekerhouder. Er is een weinig uit het blik. Bestuurder verklaart dat dit nog van de avond voordien is. Ademtest geeft als resultaat "P". Rijbewijs ingehouden.
  • Diefstal uit voertuig op Grotlaan te Maaseik, Uit de bestelwagen werd allerhande werkmateriaal gestolen waaronder boormachine, zagen en nagelpistolen.
  • Verkeersongeval vlucht op de Bosstraat te Maaseik om 10.00 uur, onbekende bestelwagen rijdt tegen fietsrek en boompje, mogelijke veroorzaker wordt opgespoord.
  • Vechtpartij op Europalaan te Dilsen tussen neefjes G.F. en G.R., politie ter plaatse: blijkt dat G.F. met zijn vriendin in de auto op de parking aan het Stadhuis aan het praten waren. Dan is neef G.R. met zijn vriendin op de parking toegekomen. Op de parking is het tot een woordenwisseling tussen beiden gekomen, gepaard gaande met getrek en geduw. Partijen kunnen kalmeren, G.F. meegenomen ten burele voor verhoor aangaande het gebeuren en verhoor verboden wapendracht(had een mes in de wagen).

donderdag 1 mei 2008

Wat is er aan de (linker)hand?

30-04-2008
  • Poging Diefstal braak op Bleumerstraat te Maaseik tnv liberale mutualiteit, verdachten hebben braak gepleegd aan toegangsdeur. Op eerste zicht niets ontvreemd.
  • Verkeersongeval op de Heirweg te Maaseik om 13.10 uur, J.A. uit Maaseik volgde de Heirweg richting Oude Ophoverbaan. V.M. reed achteruit uit zijn oprit de rijbaan op. Door een reglementair geparkeerd voertuig had hij J.A. niet zien aankomen en reed tegen haar voertuig. EAF opgesteld.
  • Verkeersagressie op Lodderkuil te Dilsen om 14.00 uur tnv L.J. uit Dilsen, slachtoffer reed met zijn personenauto op Hoefkamp richting Europalaan en passeerde een voertuig BMW dat de Hoefkamp kwam opgereden. Net voor ze zich kruisen wijkt de andere auto uit naar slachtoffer toe en die wijkt op zijn beurt richting voetpad zonder verdere gevolgen. L.J. keert zijn auto en rijdt de andere achterna. Deze stopt op Lodderkuil. Hij stapt uit en spreekt de bestuurder van de BMW aan die op de oprit staat bij de woning. Deze neemt eerst de polsen van slachtoffer vast. Slachtoffer zegt tegen hem dat hij niet met hem wil vechten. De andere laat hem los maar even later begint hij door te flippen volgens slachtoffer en stampt hem tegen zijn linker hand en benen. Slachtoffer gaat naar zijn auto en stapt in en de andere gaat het huis binnen, de man komt even later naar buiten met een soort buis en slaat daarmee op de grond voor het voertuig van slachtoffer. Deze laatste rijdt langzaam achteruit en kan zonder zich te haasten vertrekken. L.J. gaat naar het ziekenhuis, zijn linkerpink is gebroken en hij is voorlopig zes weken werkonbekwaam.
  • Diefstal fiets op Rodenbachtstraat te Dilsen.
  • Vandalisme op Maisstraat te Dilsen, twee jongeren hebben ruit auto ingeslagen, er zijn aanwijzingen naar de daders, enkele jongeren uit Dilsen, de politie Maasland onderzoekt de zaak.

01-05-2008

  • Vandalisme/Bedreiging op Kantonsweg te Dilsen, deur van D.B werd ingestampt. Wanneer de politie ter plaatse komt, komt een vtg aangereden met de gebroeders H. uit Maasmechelen. Gemoederen kunnnen bedaren..... Er is sprake van wapenvertoon door D.B.. Het wapen werd inbeslaggenomen betreft BBGUN.