zaterdag 25 april 2009

Hollanders om de tuin geleid?

24-04-2009
  • Sluikstorten op Derde Straat/Krauwelsbos te Maaseik. Links van de rijbaan liggen 2 plastiekzakken en twee papierenzakken in de berm. In de zakken zit keukenafval.
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 19.15 uur. Kop-staart aanrijding tussen drie voertuigen. C.D.(26j) uit Dilsen staat met haar voertuig stil om linksaf te draaien. V.E.(41j) uit Bocholt staat erachter stil. V.C.(28j) uit Maaseik merkt dit te laat op en knalt erachter op. EAF.
  • Diefstal fiets op Nieuwstraat te Dilsen, uit niet slotvaste garage.
  • Diefstal fiets op Nieuwstraat te Dilsen, uit niet slotvaste garage.
  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen. Ontvreemding uit tuinhuis van materieel(drilboor, slijpmachine, enz).
  • Verdachte toestand/oplichting op de Rijksweg te Dilsen. Een inwoner was gisteren tuinwerken aan het uitvoeren en er stopte toen een Nederlandse wagen bij hem. Ze stelden hem voor zijn kettingen van de zaag en dergelijke te slijpen. Hij heeft hun verschillende kettingen en botte slijpschijven meegegeven. Nu vertrouwde hij het toch niet allemaal aangezien ze op de Blog van PZ Maasland al gezien hadden dan er in het verleden al eens gelijkaardige problemen waren geweest. Heden dan omstreeks 09.30 uur waren die Nederlanders er terug met zijn materiaal. Hij moest hun 1400 Euro betalen voor het slijpen en dergelijke. Men heeft deze mannen dan een uitprint laten zien van de BLOG en dan zijn ze zonder meer vertrokken zonder geld te ontvangen. Betrokken heeft al zijn zaken terug.

25-04-2009

  • Verdacht voertuig/wapens op Weertersteenweg te Maaseik om 02.30 uur. Tijdens patrouille ziet de politie een voertuig rijden dat niet correct ingeschreven is. E.L. uit Kinrooi met passagier Z.Z. uit Maaseik. Tijdens fouille voertuig wordt een grote koevoet aangetroffen. E.L. verklaart deze thuis te hebben gehaald omdat hij op de Markt ruzie had gehad met 15 Nederlanders. PV opgesteld en inbeslagname. wapen.
  • Sturen onder invloed op Maastrichtersteenweg te Maaseik. C.K.(21j) uit Maaseik wordt aangehouden omdat de keuring verlopen is. Tijdens controle stellen wordt een flesje met restanten GHB aangetroffen. Positieve drugstest. rijbewijs ingetrokken.