zondag 19 april 2009

Iedere week SLim ...

Vrijdag werd in de krant 'Het Belang van Limburg' gemeld dat in de gemeenten Maaseik en Dilsen-Stokkem geen verkeerscontroles uitgevoerd zouden worden. Niets is minder waar. Ook journalisten krijgen soms onjuiste informatie ...
Sinds jaar en dag worden regelmatig alcoholcontroles uitgevoerd in de politiezone Maasland. Hierdoor is het aantal ongevallen met gekwetsten over de voorbije jaren in aantal ongeveer gehalveerd.
Vorig jaar werd, ondanks deze controles, vastgesteld dat bij 11% van de verkeersongevallen met gekwetsten, geïntoxiceerde bestuurders (alcohol, drugs) worden aangetroffen. Het gevolg is een onnodige, hoge tol aan verkeersslachtoffers.
Een bijkomende inspanning is aan de orde: sinds februari van dit jaar worden ELK weekend (van vrijdagavond tot maandagmorgen) DOORLOPEND controles uitgevoerd. Hij of zij die zatermorgen terugkomt van de markt kan net zo goed gecontroleerd worden als de bestuurder op weg naar een 'after-party' op zondagmorgen om 11u00.
Het aantal verkeersongevallen met geïntoxiceerde bestuurders moet naar beneden. Van 1 januari tot 31 maart zijn er weer 12!
Wij hopen dat door onze aanpak op stap zijnde autobestuurders niet meer kunnen zeggen:" Geef ons nog maar één, ik ben toch nog nooit gecontroleerd .."

Vaststellingen
Drugs - Dronken sturen - Weigering
01/01/2009 - 31/03/2009
03 Dronkenschap
03 Dronken sturen 0,22 - 0,35 Mg/l
41 Dronken sturen 0,35 - 0,80 Mg/l
05 Drugs in verkeer
01 Weigering testen
53 Totaal

Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent ...