vrijdag 24 april 2009

Zwakke én Sterke weggebruikers. Wees dubbel voorzichtig!!

24-04-2009
  • Diefstal braak op Weertersteenweg te Maaseik, garage opengebroken, quad gestolen.
  • Verkeersongeval op de Raamweg te Maaseik om 08.00 uur. Betreft een aanrijding tussen een bromfietser en een tractor met mestton. S.Y.(18j) uit Maaseik rijdt met de bromfiets op de Vlakerweg in de richting van de Gremelsloweg. Hij wordt vooraf gegaan door zijn vriend. In een scherpe bocht op 50 m voor het kruispunt Vlakerweg - Raamweg kan de vriend op het nippertje een aankomende tractor, bestuurd door S.J.(48j) uit Maaseik, ontwijken. S.Y. merkt de tractor te laat op en komt frontaal in aanrijding met de tractor. Hij raakt bij de aanrijding zwaargewond en wordt door de dienst 100, onder begeleiding van de politiediensten, overgebracht naar het ziekenhuis te Genk. Zijn toestand is kritiek. Een verkeersdeskundige komt ter plaatse.
  • Verkeersongeval op de Maaseikerlaan te Maaseik om 08.10 uur. Aanrijding tussen fietser D.E.(11j) uit Maaseik en bestuurder H.K. uit Maaseik. D.E. reed met haar fiets over het fietspad van de Maaseikerlaan in tegenovergestelde richting naar het kruispunt van de Misweg. Uit de Misweg vertrok H.K.. Zij zag de fietster niet met als gevolg een aanrijdinggezien en daardoor de aanrijding. Hersenschudding voor D.E..
  • Verkeersongeval op de Brugstraat te Dilsen om 10.10 uur. Drie voertuigen rijden achter elkaar over de Europalaan richting Opoeteren. Eerste voertuig met aanhangwagen bestuurd door G.M.(54j) uit Dilsen remt af om de Brugstraat rechts in te slaan. Tweede voertuig een lichte vrachtwagen van S.W.(59j) uit Kerkrade(NL) remt mee af maar het derde voertuig bestuurd door J.P. uit Dilsen knalt achter op de lichte vrachtwagen.