zondag 19 april 2009

Discorazzia!

18-04-2009

  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik tnv Primo. D.M. uit Dilsen heeft in de Primo een paar pantoffels ter waarde van 20 euro gestolen.
  • Verdacht voertuig/aantreffen geseind persoon/drugs op de B Henrylaan te Dilsen om 13.30 uur. De politieploeg wilt overgaan tot de controle van een verdacht voertuig waarvan de nummerplaat gewist blijkt te zijn. Wanneer de zwaailichten in werking worden gesteld neemt het voertuig de vlucht. Na een korte achtevolging komt de bestuurder tot stilstand in een beplanting. Zowel bestuurder als passagier nemen de vlucht. Beiden personen kunnen in de boeien geslagen worden. De passagier R.T. uit Kinrooi blijkt geseind te staan. In het voertuig worden een telescopische wapenstok en een flesje met vloeibare xtc teruggevonden. De bestuurder S.E. uit Heusden-Zolder wordt geverbaliseerd voor : bezit verboden wapen, bezit drugs, niet verzekerd voertuig, negeren rood licht, sturen zonder rijbewijs, rijden onder invloed van drugs.
19-04-2009
  • Actie op Rijksweg bij discotheek. De politiezone Maasland heeft met bijstand van andere korpsen een grootschalige controle-actie uitgevoerd in een discotheek gelegen langs de rijksweg te Dilsen-Stokkem. De instelling staat bekend als een after-club en krijgt vooral op zondagmorgen bezoekers over de vloer.
    Alle aanwezigen werden gecontroleerd op drugbezit. Bij een twintigtal aanwezigen werden drugs gevonden, het gehele gamma van producten werd aangetroffen. Diverse verboden wapens alsook twee voertuigen werden in beslag genomen. Na de actie werd op de vloer nog een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen.
    Niemand werd aangehouden. Aan de actie namen een 70-tal politiemensen deel.
  • Verdacht voertuig op de G Kerkstraat te Maaseik. Er wordt een voertuig zonder nummerplaten aangetroffen. In het voertuig lag op de achterbank een kogelvrij vest. Voertuig getakeld en verder onderzoek.