zaterdag 4 april 2009

Tabak? 't Zullen sigaren worden!

03-04-2009
  • Wapens,munitie op Prinsenhoflaan te Maaseik. Een inwoner treft bij het opruimen van de boerderij van zijn overleden ouders een pot munitie aan, vermoedelijk uit de oorlogsperiode.
  • Wapens, munitie te Ven. Landbouwer T.M. uit Kinrooi heeft een springtuig omgeploegd. DOVO ter plaatse, het betreft een Engelse brandbom die deels aan het ontbranden is. DOVO kan enkel afwachten en toekijken. Extra ploeg van brandweer gevraagd om bestrijding forsforwalm te bestrijden met waternevel. Om 16.45 uur komt er geen rook meer vanaf springtuig. DOVO laat het springtuig ontploffen.
  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik tnv Colruyt. V.R.(16j) en K.W.(15j) uit Kinrooi werden onderschept door een winkeldetective. Zij hadden een pakje tabak gestolen. Beide minderjarigen naar hun ouders gebracht.
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 16.40 uur. Kop-staart aanrijding tussen 3 voertuigen. B.G. uit Maaseik stopt met haar voertuig op de Ophoverstr om links af te slaan. Achter haar rijdt S.J.(58j) uit Bree dewelke eveneens stopt. Het 3e voertuig met als bestuurder K.M.(27j) uit Maaseik merkt dit te laat op en rijdt erop. B.G. wordt met de ambulance naar Spoed Maaseik gebracht voor verzorging.
  • Aanranding van de eerbaarheid op de Sportlaan thv CC om 23.00 uur. Een 14-jarig meisje werd door een oudere man vastgegrepen, ze is kunnen wegrennen, heeft fiets juist op tijd kunnen nemen, dader heeft nog getrapt tegen fiets. Betrof oudere man met een zaklamp. Verder onderzoek.
  • Diefstal fiets op Kerkhofstraat te Dilsen.
  • Aanranding van de eerbaarheid op de Kommelstraat/Pastoorsstraat te Dilsen om 16.00 uur. Een 17-jarig meisje werd langs achter aangevallen door een vermoedelijk dronken gast. Deze heeft haar trui uitgetrokken, zij is beginnen te schreeuwen en toen is de man vertrokken. Verder onderzoek.
  • Graffiti op Europalaan te Dilsen. Ter plaatse treft de politieploeg M.M. en H.J. uit Dilsen aan dewelke tegen de pijlers van de brug aan het spuiten zijn, volgens beiden loopt er een project hetgeen toelaat de pijlers van Dilsen en Rotem met graffitti te bespuiten. Zal nagetrokken worden bij het gemeentebestuur.