zaterdag 15 augustus 2009

BMW X5 Off Road?

14-08-2009

  • Diefstal braak heterdaad op Rijksweg te Dilsen. Een inwoner uit Maasmechelen plaatst zijn voertuig op de parking. Als hij samen met zijn echtgenote buiten komt ziet hij dat een onbekende manspersoon zich vooraan in het voertuig bevindt. Verdachte wordt door benadeelde aangesproken die in paniek geraakt en weg springt. Hij verliest hierbij zijn identiteitskaart en een frontpaneel van een autoradio. Benadeelde stelt vast dat er 2 zonnebrillen, merk onbekend, werden meegenomen. Dader betreft V.B. uit Dilsen. Het frontpaneel in de wagen is van een andere diefstal afkomstig tnv een inwoonster uit Dilsen.
  • Diefstal braak heterdaad op Langstraat te Dilsen. Betrokkene merkt bij thuiskomst dat de fiets van zijn vrouw ontvreemd werd, hij gaat dadelijk in de buurt patrouilleren en ziet een verdachte met de fiets rijden. Deze heeft tevens een rugzak op. Hij doet hem stoppen en er ontstaat een handgemeen. De bewoner kan V.B. in bedwang houden tot de politie ter plaatse is. In de rugzak worden nog tal van spullen aangetroffen die de verdachte uit de woning van slachtoffer heeft gestolen. Tevens worden gestolen zaken van de diefstallen uit voertuigen (zie hierboven) aangetroffen. Verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.
  • Vechtpartij op Borreshoefstraat te Dilsen. Een twintigtal personen zijn aan het vechten. Ter plaatse blijkt een vechtpartij plaatsgevonden te hebben tussen twee rivaliserende Marokkaanse families. Blijkbaar is deze vechtpartij een gevolg van een steekpartij twee weken geleden in Maasmechelen, waarbij een persoon een messteek in zijn hand heeft gehad. De klacht wordt geacteerd.
15-08-2009

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 04.30 uur. V.P. (39j) uit Dilsen rijdt met zijn BMW X5 richting Maaseik. Hij wordt afgeleid door mensen aan zijn linkerkant en rijdt langs rechts van de baan. Hij raakt 2 betonblokken die uit de grond gerukt worden. Hierdoor komt zijn wagen schuin te liggen en komt uiteindelijk tot stilstand tegen een verlichtingspaal die omknakt. EAF ingevuld. Takeling voertuig.
  • Heterdaad diefstal braak op Waagstraat te Maaseik. V.N. uit Rotterdam, M.T. uit Wessem en B.T. uit Thorn zijn 3 Nederlandse vrienden, allemaal zwaar dronken. Ze besluiten om in een leegstaand pand naar binnen te kruipen. Pv opgesteld, parket verwittigd. De drie worden na verhoor vrijgelaten.
  • Vechtpartij op Beukenlaan te Maaseik om 02.50 uur op de Heifieste. De gemoederen waren reeds gekalmeerd bij onze aankomst. Een vader en zoon zijn slaags geraakt met 2 jongeren, naar aanleiding van bespottingen die geuit zouden zijn geweest door deze 2 jongeren. Vader en zoon werden afgevoerd naar ziekenhuis voor hun verwondingen. Alle partijen verkeerden in een zwaar beschonken toestand.