zaterdag 8 augustus 2009

Kuddementaliteit!

07-08-2009
  • Dierenbescherming op Aldeneikerweg te Maaseik. Aan de vroegere terreinen van Dragetra staat een aanhangwagen met 20 koeien in de volle zon en dit zonder trekker. Wanneer de ploeg ter plaatse gaat komt de trekker juist toe en zal vertrekken met de dieren.
  • Fakkeltocht op Lieve Moenssenslaan te Dilsen-Stokkem. De meisjes van de Chiro hebben gisteravond een fakkeltocht gehouden. Wij hebben hen aangemaand dit niet meer te doen gezien openvuur verboden is bij bosdecreet. Men zal de leiding inlichten en de nodige voorzichtigheid in acht nemen in de toekomst.
  • Heterdaad diefstal op Bekaertlaan te Dilsen-Stokkem. Twee personen staan met een voertuig met Nederlandse nummerplaten aan de fietsbrug te Lanklaar. Twee andere personen zijn uit het voertuig gekropen en zijn op het terrein van een bedrijf over de omheining geklauterd. Het desbetreffende voertuig werd aan de kant gezet en de inzittenden gecontroleerd. Achter in het voertuig werd een kruik aangetroffen met een darm die eventueel zou kunnen dienen voor diefstal van brandstof. De twee anderen zijn gevlucht richting Maasmechelen Village. Betrokkenen niet meer kunnen aantreffen, ook niet met behulp van een speurhond. Twee personen, woonachtig te Eindhoven, werden gearresteerd. Zullen zich later mogen verantwoorden voor de rechtbank. Betrokkenen verklaarden op zoek te zijn naar een lekkere Belgische friet!
  • Moeilijkheden met personen op Koeweerd te Dilsen-Stokkem. Een 5-tal jongeren vallen de fietsers en wandelaars lastig. Enkele jongeren aangetroffen. Zij zullen zich rustig houden.

08-08-2009

  • Diefstal voertuig op Kolonel Aertsplein te Maaseik t.n.v. K.A. Het voertuig stond op de parking van het Kolonel Aertsplein. Wanneer het slachtoffer enkele uren later terug naar haar auto gaat, stelt ze vast dat haar wagen gestolen is. Ten burelen verklaring genoteerd en seining opgemaakt.
  • Verdacht persoon op Kempenweg te Maaseik. S.G. ligt dronken op het klimrek in het speeltuintje in de straat. Naast hem staat een bromfiets waarmee hij duidelijk, volgens de sporen in het zand, tot daar is gereden. Betrokkene ruikt naar alcohol en is behoorlijk onder invloed. Betrokkene werd administratief aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten in de cel.
  • Vandalisme op Europarklaan te Dilsen-Stokkem. Een onbekende heeft de flitspaal beschadigd. De achterkant werd inslagen en aan de voorkant werd het groene plexiglas beschadigd. Ontevreden overtreder?