zondag 30 augustus 2009

Kindergarten Cop!

29-09-2009
  • Terugvinden gestolen goederen op Acht Meilaan te Maaseik. Minderjarige S.S. wordt in het bezit aangetroffen van de gestolen PC die werd gestolen in de kantine van de visvijvers dd 28-08-2009. S.S. en drie andere minderjarigen hebben de feiten gepleegd. Ze hebben tevens de helm en sporttas gestolen dd 27-08-2009. Parket werd verwittigd, minderjarigen mogen beschikken.
  • Diefstal fiets op Molenweg te Maaseik. Fiets van de zoon werd gestolen aan de Borg in Neeroeteren. Er zijn aanwijzingen naar de dader.
  • Heterdaad diefstal fiets op Hepperstraat te Maaseik. Melder heeft fietsdief betrapt en heeft hem nog bij zich, geen schade aan fiets. De daders zijn 3 minderjarigen. V.L. is door de eigenaar op heterdaad betrapt. De 2 andere zijn nog kunnen vluchten. Ten burele worden de ouders van V.L. uitgenodigd. Verder onderzoek. Dezelfde S.S. van hierboven was erbij.
30-08-2009

  • Drugs/Verboden wapens op Markt. M.M. uit Maasmechelen is in het bezit van weed en een Spaanse matrak.
  • Sturen onder invloed op Kloosterbempden te Maaseik. B.M. uit Beek (NL) blaast “P”, rijbewijs ingehouden.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 03.00 uur. B.B. (26j) uit Maaseik bestuurt het voertuig BMW 320 D. Hij rijdt via de Kempenstraat (centrum) tot aan het kruispunt met de Rijksweg. Hij heeft de intentie de Rijksweg op te rijden in de richting van Maaseik. Bij het nemen van de bocht verliest de bestuurder de controle over het voertuig. De wagen slingert heen en weer en belandt aan de rechterzijde van de straat tegen een geparkeerd voertuig aan. Betrokkene stapt niet uit en wil zich duidelijk onttrekken aan de nodige vaststellingen. In paniek rijdt hij over de middenberm heen, volgt de rijstroken voor het tegemoetkomend verkeer om vervolgens toch op de goede rijstroken richting Maaseik te rijden. De politieploeg stond net aan de verkeerslichten in Rotem en zijn getuige van de aanrijding. B.B. wordt onderschept, hij is dronken en in niet in het bezit van een rijbewijs. De eigenaar van het voertuig zit eveneens dronken in het voertuig. Takeling voertuig.